Scroll To Top

Szúnyogirtásnak hazudott tömeges pillangó-pusztításkor és a következményes békairtáskor meg fecskétlenítéskor hol vannak az állatvédők ???

Elfogadta a büdzsét a közgyűlés

Hírek 2012. márc. 02.

Hiány nélkül, 50,5 milliárd forintos főösszeggel elfogadta a szegedi közgyűlés a város idei költségvetését. A közgyűlés ülésén vita és hozzászólás nélkül, a Jobbik és az LMP képviselőjének nem szavazatával határoztak a büdzsé elfogadásáról.

Mint arról a szögedöm.hu egy hete beszámolt, a közgyűlés rendes ülésén hat órás vita után Botka László (MSZP) polgármester visszavonta a költségvetési javaslatot, mert – az ülés szünetében, zárt ajtók mögött – megszületett ugyan a konszenzus a büdzséről, ám a szervezeti és működési szabályzat (szmsz) értelmében az ülés napján már nem lehet módosító indítványt beterjeszteni. Emiatt aztán a konszenzusos megállapodásról szavazni sem tudtak a városatyák.

A közgyűlés mai ülésére már a két nagy párt által elfogadhatónak nevezett tervezetet nyújtotta be a polgármester, így vita és hozzászólás nélkül, a két egyfős párt nem szavazata mellett meg is szavazták a büdzsét.

Elfogadták azt is, hogy a Szegedi Vásár- és Piac kft-nek évi 24 millió forintjával vissza kell adnia a város számára azt a 332 millió forintnyi tagi kölcsönt, amelyet az önkormányzat a Mars téri piac építéséhez adott a cégnek. Mint ismert, a helyhatóság összességében 952 millió forint kölcsönt adott, ebből 620 millió forinttal az uniós támogatást előlegezte meg az önkormányzat, ezt a pénzt a kft. már visszaadta. A fennmaradó 332 millió forintból 110 milliót már tavaly, a többit pedig idén két részletben kellett volna visszafizetnie a cégnek, ehelyett azonban eddig 22 milliót utalt át, azt is csak több hónapos késéssel, idén januárban. A KDNP-s Kalmár Ferenc előterjesztése szerint a többi pénzt ott kellene hagyni a cégnél, ám ezzel a közgyűlés többsége nem értett egyet. Így végül abban állapodtak meg, hogy a kft-nek évi 24 millió forintos részletekben vissza kell fizetnie mind a 332 millió forintot.

Leszavazta ugyanakkor a közgyűlés Solymos László (MSZP) alpolgármester módosító indítványát, amely szerint tegyen a közgyűlés büntető-feljelentést az ügyben. Solymos szerint ugyanis a tavalyi évben összesen 160 millió forint tűnt el a kft. számlájáról.

Vita nélkül fogadta el a közgyűlés Tóth István Tibor SZKT-vezető javaslatát, amelynek értelmében hétvégén és ünnepnapokon, illetve az iskolai szünetekben jelentősen ritkul vagy rövidül 24 buszjárat útvonala. Ezzel az SZKT évente 157 millió forintot spórol meg. A menetrendváltozásokról bővebben itt olvashatnak.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor