Scroll To Top
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

János Vitéz – avagy a hős gyönyörűséges utazása, Petőfi Sándor nyomán

2012. március 27. kedd @ 17:00 - 20:00

Előadja a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes

Az embernek mindig szüksége van egy kis derűre, felszabadító nevetésre, még inkább válságos időkben, a fojtogató szürke hétköznapok feszültségének feloldására. Talán ez is fontos szerepet játszott abban, hogy a csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes felkérte Boka Gábor rendezőt a János vitéz színrevitelére.

A csíkszeredaiak János vitéze jócskán eltér a megszokottaktól. Elkerüli az operettes talmi csillogást, és nem esik a divatos musical csapdájába. Petőfi műve inkább váza, kerete a műsornak. Az előadásban a mesés elemek és a helyzetkomikum fonódnak össze pajkos, helyenként burkoltan pajzán humorral. Nem maradnak ki a napjaink valóságára illő célzások sem, és természetesen van benne sok tánc. A műsor minimális eszköztárral, a régi vásárok vándorszínészi produkciójának hangulatát idézve jó szórakozást nyújt mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek, amint azt az alcímében is jelzi: „táncos képek kicsiknek és nagyoknak, Petőfi Sándor műve nyomán”.
Jegyár:diákoknak 700 Ft, felnőtteknek elővételben 1.100,- Ft, a koncert napján 1.500,- Ft
Jegyek válthatók az IH Rendezvényközpontban, a Belvárosi moziban és a Ticketportal országos hálózatában (www.ticketportal.hu)

Ossza meg:

Részletek

Dátum:
2012. március 27. kedd
Időpont:
17:00 - 20:00
Esemény kategória:

Helyszín

Hungary