Scroll To Top
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Vinkler László a Móra-múzeumban

2012. február 24. péntek @ 15:00 - 2012. április 15. vasárnap @ 15:00

Vinkler László festőművész születésének századik évfordulója alkalmából emlékkiállítás nyílik a Móra Ferenc Múzeumban. A szegedi alkotó szerteágazó munkásságáról ad keresztmetszetet a tárlat, mely február 24-én, pénteken 16 órakor nyílik meg.

Vinkler a 20. század meghatározó szegedi képzőművésze, egyben kultikus alakja volt, az ő nevéhez fűződik a Tanárképző Főiskola Rajz- és Művészettörténeti Tanszékének megalapítása. Közel három évtizedes  oktatói munkássága alatt művészhallgatók nemzedékei (Kováts Margit, Szűcs Árpád) nevelkedtek a lenyűgöző tudású, kivételes műveltségű mester keze alatt.

A Móra Múzeum gyűjteményéből nyíló tárlat a festőművész pályájának valamennyi korszakából ízelítőt nyújt: a negyvenes évek elejétől kezdve az utolsó évekig. A remek portréfestő önarcképei mellett többek között a görög regekör ihlette festmények, nonfiguratív, és avantgárd művek is megjelennek a kiállításon.

Móra-múzeumban a “Vinkler 100” című kiállításra február 24-én, pénteken délután 4 órakor szeretettel várják a Város érdeklődő polgárait is!

Ossza meg:

Részletek

Kezdés:
2012. február 24. péntek @ 15:00
Vége:
2012. április 15. vasárnap @ 15:00
Esemény kategória:

Helyszín

Hungary