Scroll To Top

A magyarság elnyomatásának legfőbb oka a gyáva magyar ! (Sz.)

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

A magyar légierő a térségben a legerősebb

Minden módszeres, „szeker-eres” pusztítás és antimagyar linderkedés, a MiG-29-esek elkótyavetyélése ellenére is úgy tűnik, igaz lehet, hogy a levegőben még mindig jók vagyunk.  Rác hírek szerint térségünkben a magyar légierő a legerősebb. (Sz.)

Magyar Vadászok

A volt jugoszláv tagköztársaságok többségének nincs légvédelme, csupán Rácország (Szerbia) és Horvátország rendelkezik légierővel – közölte vasárnapi számában a Večernje Novosti című nándorfehérvári (belgrádi) rác napilap.

Rácország (Szerbia) az egyetlen ország a volt jugoszláv tagköztársaságok közül, amely képes egyedül ellátni légvédelmét – írta a lap. A cikk szerint Montenegrónak, Macedóniának, valamint Bosznia-Hercegovinának egyáltalán nincsenek harci gépei, Szlovéniát az olasz légierő védi, Horvátország légiflottája pedig teljes felújításra szorul. A Večernje Novosti szerint az országok többsége a NATO-tól kap vagy remél segítséget.

A nyugat-balkáni terület (régió) légvédelmének kérdése azt követően került a figyelem középpontjába, hogy bejelentették, a közeljövőben horvát gépek védhetik Montenegró, Bosznia-Hercegovina és Macedónia egét. A terv már ebben a kezdeti fázisban is heves reakciókat váltott ki több országban is, elsősorban azért, mert a balkáni országok légiflottáinak szinte mindegyike rossz állapotban van, így a biztonság sem garantált.

Rácország (Szerbia) az év elején jelentette be, hogy MiG-29M2 típusú vadászbombázókat vásárol Oroszországtól, amelyek tovább erősítik a rác (szerb) légiflottát. Emellett a G-4 Super Galeb jugoszláviai gyártású kiképző repülőgépek modernizálását, és a MiG-21-es harci repülőgépek felújítását is tervezik. Horvátország két légi bázisán összesen tíz szovjet MiG-21-es van a Večernje Novosti cikke szerint, amelyeket a horvát hadsereg a ’90-es években vásárolt használtan Lengyelországtól és Ukrajnától. A gépek felújítását a horvát vezetés az év elején jelentette be.

Montenegró légterét 2006 óta nem védik, az ország akkor szakadt el Rácországtól (Szerbiától). A Večernje Novosti információi szerint nem is tervezik harci repülőgépek vásárlását. A korábban Montenegróban állomásozó légiflottából mára csak öt Gazella típusú helikopter maradt, a podgoricai kormány az utóbbi években öt G-4 Super Galeb gépet adott el egy horvát magánvállalatnak, és hat ugyanilyen gépet engedett át Rácországnak (Szerbiának). A montenegrói kormány évek óta tervezi, hogy a légvédelmet a NATO-val való együttműködésben rendezi majd, többek között ezért is akar csatlakozni a katonai szövetséghez.

Macedónia és Bosznia-Hercegovina is a katonai szövetségben látja légvédelmének megoldását. Bosznia egyáltalán nem rendelkezik harci gépekkel, Macedónia pedig a légiereje alapját képező négy elavult Szuhoj-gépét a közelmúltban vonta ki a hadrendből.

Bojan Dimitrijević rác (szerb) repülési szakember szerint a regionális együttműködés a kis országok esetében nem egyedülálló, ahogyan az sem, hogy egyes államok egét a NATO gépei védik. Példaként a Baltikum országait hozta fel. Dimitrijević elmondta, hogy Szlovénia és Albánia külső segítséggel oldotta meg légtere védelmét, Szlovéniát olasz harci gépek védik, Albániát pedig görög és olasz gépek.

Légvédelmi szempontból a térség legerősebb állama jelenleg Magyarország, a Večernje Novosti információi szerint a magyar légierőnek 14 korszerű, NATO-kompatibilis Gripenje van. Bulgária a szovjet MiG-29-esekre építette légierejét, jelenleg 15 ilyen harci gépe van. Emellett 14 darab Szuhoj-25-ös erősíti a bolgár légiflottát. Hivatalosan a legtöbb repülőgéppel Olájország (Románia) rendelkezik, a lap információi szerint 30 gépből álló MiG-21-es flottájukat már többször felújították.

Címlap fotó: (hadviseles)

Forrás: magyartudat.com – Légvédelmi szempontból a térség legerősebb állama Magyarország

Ajánlott még: Az antimagyar linderkedés és a „szeker-eres” szakértés egy csúcspontja

Gripen avatás szek-eresen…

A Grippen program sokkal több, mint egy egyszerű repülőgépvásárlálás” Igen! „vásárlálás„…

És akiket elfeledtünk…

A Magyar Királyi Honvéd Légierő

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor