Scroll To Top
2021. Förgeteg hava (Január) 16.-a - Gusztáv, Marcell neve napja.      Köszöntés nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

„Szeged olyan remekül meg van építve…
Az építészeknek csak igazodniuk kellene az adottságokhoz!”
Ördögh László (építész)

Szeged a halott Város

Néhány gondolat a népszavazás előtt

Egy “jobboldali” polgár (olvasónk) véleménye a közelgő népszavazásról és a “baloldali” tömegek fölvilágosításáról:

– Néhány gondolat a népszavazás előtt –

Kísértet járja be Európát – az internacionalizmus kísértete. E baljós árnyak már számos jobb sorsot megélt nemzetet leterítettek, most azzal kecsegtetve őket, hogy a nemzetet más portája elé seperhetik. Mi is így írtuk alá a Dublini Szerződést, azt gondolva, hogy úgy sem lehetünk frontország, ahova majd visszaküldhetők a régóta várt bevándorlók.

A nemzetállamok felszámolásának különféle módjai vannak.
A legkézenfekvőbb az államcsőd. Elemei: liberális gazdaságpolitika, az egészségügy, a közszolgáltatások és a primer erőforrások privatizálása, magánnyugdíj-pénztári rendszer bevezetése, az állami beavatkozás lehetőségének kizárása. Ezek megléte esetén az államcsőd két tizedes pontossággal előre jelezhető.

Elkerültük.

Más módja a nemzetállamok felszámolásának a pénzrendszer kivonása az állam hatásköréből, majd monetáris eszközökkel kiszivattyúzni a meglévő erőforrásokat és a megtermelt értékeket. Ha a bekövetkező szegénységhez és nyomorhoz sikerül kilátásta­lanságot is generálni, a technika működik.

Sikerekkel küzdünk ellene.

Nyilván más országokban is történtek olyan dolgok, ami miatt akadozott a tű a lemezen. A derék internacionalisták így összekötötték a számukra kellemeset a hasznossal: az általuk tönkretett országból miért ne lehetne bevándorlók millióit Európára szabadítani? Még a szocialista időkben divat volt friss sebekre az a gyógy szöveg: „a népet nem lehet leváltani”.
Dehogynem, csak szívós és felső határ nélküli betelepítés kell hozzá!

Továbbá olyan nemzetközi megállapodások, ahol az állam készfizetői kötelezettsége mellett lehetőleg semmilyen követelményt ne támaszthasson a jövevények irányában, hiszen a menekültek ellátása becsület és dicsőség dolga. (Régen a munka volt ilyen.) Ehhez kell még kellő számú belső hazaáruló, akik kilúgozott agyú lakótársaikkal elhitetik, hogy mindez jelentéktelen költségű és veszélytelen, és csak a FIDESZ figyelem elterelő manővere Orbán Viktor védelmében.

A fejsze már a fák gyökeréhez ért.

Ha nem akarunk úgy járni, mint a nemzetegyesítő népszavazáson, ahol nagyot estünk pofára (azóta is csodáljuk, hogy az elszakított testvéreink még szóba állnak velünk), úgy néhány láncszemet érdemes beemelni a láncolatba. Az ellenfelet baloldalinak látszó ideológia szervezi. Ennek ismérve, hogy ne tűnjék ki az irányítók mivolta, látsszon az internacionalizmus népi játéknak! Ez volt a kádári szocializmus titka: „kedves elvtársak, a szocializmus építése még jó ideig nemzeti keretek között történik…”

Súlyos hiba volt eddig, hogy nem hívtuk közös harcba a baloldal szavazóit nemzeti ügy érdekében. Mutassuk meg az imperialistáknak, hogy a szuverenitásunkat még őrizzük: hogy kit engedünk be, azt mi döntjük el. Mi, együtt a baloldallal. A proletár öntudat kizárásokra épül: zárjuk ki a külső beavatkozást! Irigységben született és irigységgel táplált polgártársainkat fel kell világosítani, hogy a bevándorlókat el is kell tartani! Erre a szociálisan érzékenyített baloldali szavazók fogékonyak, hiszen sikerrel alkalmazták ellenünk a nemzetegyesítő népszavazás alkalmával. Nehéz lesz bemutatni, hogy most a 26 millió román bejövetelénél súlyosabb helyzettel számolhatnak. Nem könnyű bemutatni – de meg kell tenni -, hogy a felső határ nélküli halmaz elemeinek száma akár végtelen is lehet. Ahol a nemzeti büszkeség kiveszett, a proletár öntudat még létezik! Ápoljuk most mi, tanulmányozzuk a nemzetegyesítő népszavazás kudarcának dokumentumait (plakátjait), mármint a baloldaléit, mert a mienk sajnos szóra sem voltak érdemesek.

Ha meg akarjuk szólítani a baloldalt, kerülni kell a körülírásokat, a kötelező nyelvcsapásokat és az oktalan elhatárolódásokat.

Mostantól egyetlen mondat se hangozzon el, ami nemmel kezdődik! (pl.: ’nem pártpolitikai kérdés’, ’nem az unió ellen’, ’nem vagyunk szőrösszívűek’, ’ne kockáztassunk’) Nem folytatjuk, mert ebből sok van.  A kampányból a fentiek elhagyását és az alábbiak kiemelt hangsúlyozását javasoljuk:

–          nemzetünk megvédéséért,

–          gyermekeink, unokáink és a magunk jövőjéért,

–          keresztény értékeinkért,

a tagállamok egymás iránti felelősségét valló Európáért vegyünk részt a népszavazáson és szavazzunk nemmel.

A derék baloldaliaknak tegyük világossá, hogy a kérdést itt és most együtt tudjuk megoldani. Még nincs késő ismertetni azt a doktrínát, amely alapján az összes állampolgárnak az érdekeit a családok prioritásán szervezett, kultúráját és keresztény hitét megőrző nemzetállam szolgálja. A fentiek szempontjából egy bizonytalan és változó összetételű, idegen vallású és kultúrájú embercsoport komoly veszélyforrást jelent.

Szeged, 2016. szeptember 15

Szegedi Gondolkodó Magyarok Közössége

Juhász Ferenc

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

Szerkesztőségünk természetesen az olvasói levelekkel való egyetértés, vagy egyet nem értés jogát mindenkoron fönntartja.

A szerzőről

Juhász Ferenc