Scroll To Top

Magyarok vagyunk meg székelyek,
Kirekesztők kíméljenek !

Pénzükért demonstráltak az Arcadom Zrt. alvállalkozói Szeged mellett

Barmolmányok, Hírek 2012. nov. 13.

Szeged, 2012. november 12., hétfő (MTI) – Mintegy 200 millió forintos kintlévőségükért demonstráltak hétfőn az Arcadom Zrt. azon alvállalkozói, akik a szegedi CE Glass Industries szatymazi központjának építkezésén dolgoztak.

Szabó Bálint, a károsult négy alvállalkozót képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője az 5-ös főúton Szeged határában tartott demonstráción elmondta: ügyfelei mintegy kétszáz millió forintos igazolt teljesítéssel és befogadott számlával rendelkeznek. A CE Glass márciusban átadott szatymazi központja uniós támogatással, több mint kétmilliárd forintos fejlesztésből valósult meg. Közölte, azoknak az alvállalkozóknak, akiket a fővállalkozó bevont, információik szerint mintegy félmilliárd forintos követelése van. Tudomásuk szerint mellettük a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége is képvisel néhány alvállalkozót – mondta Szabó Bálint. Hozzátéve: az Arcadommal várhatóan a jövő héten ülnek tárgyalóasztalhoz a helyzet megoldása érdekében. Az uniós pénzek felhasználása miatt a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökséggel is felvették a kapcsolatot, és információt kértek a beruházásról. Varga Gusztáv, a CE Glass tulajdonosa a demonstrációt követően a helyszínen megjelent újságíróknak elmondta: nagyon sajnálja, hogy az Arcadom kifizetetlen alvállalkozókat hagyott maga mögött ennél a projektnél. Közölte: a megfelelően teljesített, megfelelő minőségű munkákat a cég kifizette, a fővállalkozó és az alvállalkozók elszámolási vitájában, úgy érzi, nincs feladata. Az uniós támogatások felhasználásának rendkívül szigorú szabályai vannak, amelyeket folyamatosan ellenőriznek is, és ennek is megfelelt a cég – tette hozzá.
A fővállalkozó a munkákkal hónapokat késett, ezért a beruházónak közvetlen alvállalkozókat kellett bevonni a határidő betartása miatt. Az Arcadom építésvezetője végig jelen volt a beruházás befejezéséig, a később bekapcsolódott alvállalkozókat pedig már szintén kifizették – mondta el Varga Gusztáv. Benedek András, az Arcadom Zrt. vezérigazgatója az MTI megkeresésére kifejtette: több számlát nem egyenlített ki a CE Glass, ezért nem tudják kifizetni az alvállalkozókat. Amennyiben a közeljövőben tárgyalásos úton nem sikerül megegyezniük, követelésükkel bírósághoz fordulnak. A CE Glass, korábbi nevén Szilánk-csoport 21 ezer négyzetméteres termelő és logisztikai központját márciusban adták át. A beruházás uniós támogatással, mintegy 2,4 milliárd forintból készült el. Az üvegtermékek nagykereskedelemével, üvegfeldolgozással, szigetelőüveg-előállítással és üvegipari gépek gyártásával foglalkozó CE Glass forgalma 2010-ben és 2011-ben mintegy 7,2 milliárd forint volt. A vállalkozás mintegy 300 embernek ad munkát.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor