Scroll To Top

A bűnvándorlás támogatása bűnpártolás !
Az illegális bevándorlás támogatása bűnrészesség !

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Az UNESCO aggódik az újabb világörökségi rombolások miatt

Barmolmányok 2013. júl. 16.

Mély megrendülését fejezte ki kedden az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) a világörökségi listáján szereplő egyik szíriai helyszín, a Krak des Chevaliers, egy keresztes lovagi erőd lerombolásáról érkezett hírek miatt. A párizsi székhelyű szervezet szerint ez „csak fokozza a gyűlöletspirált”.

   A Szíria nyugati részében, a libanoni-szír határ közelében található két várból álló erődítmény a közel-keleti várépítészet egyik különleges példája, amely a 11. és a 13. századi keresztes háborúk idején volt jellemző a térségben – hangsúlyozta közleményében Irina Bokova, az UNESCO főigazgatója.
„Elpusztítani a múlt örökségét, amely adomány a jövő generációknak, csak fokozza a gyűlölet és reménytelenség spirálját, még inkább gyengítve a szíriai társadalom összetartozásának alapjait” – írta Bokova.
A Szíriában több mint két éve tartó harcok miatt az UNESCO világörökségi listáján szereplő mind a hat szíriai helyszínt júniusban veszélyeztetetté nyilvánította a szervezet Világörökségi Bizottsága. Az UNESCO-főigazgató ismételten felszólította a rongálókat, hogy azonnal hagyják abba ezen helyszínek pusztítását.
Aleppó ősi városa 1988-ban lett a világörökség része. Damaszkusz (1980), valamint Boszra (1980) ősi városa, illetve Palmüra romjai (1980) után ez volt a negyedik helyszín, amely megkapta a védelmet jelentő besorolást. Később a Krak des Chevaliers keresztes lovagi erődöt és a Szaladin-citadellát – az ország talán két legnagyobb idegenforgalmi látványosságát -, majd a Szíria északi vidékén fekvő ősi falvakat is világörökséggé nyilvánították.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor