Scroll To Top
2021. Förgeteg hava (Január) 16.-a - Gusztáv, Marcell neve napja.      Köszöntés nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

Épített értékeiben él a Nemzet.
A hazafiság minimuma épület-örökségünk védelme.

Szeged a halott Város

Évi 1000 milliárd forint áfacsalás kormányzati közreműködéssel

Barmolmányok 2014. jún. 30.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalban (NAV) tapasztalható visszásságok és az ezt támogató egyes kormányzati körök teszik lehetővé az évi több mint 1000 milliárd forint áfacsalást, amelyet szervezett bűnözői körök követnek el Magyarországon. Ezt hozta nyilvánosságra 2013. november 8-án Horváth András, aki egy nappal korábban adta be felmondását a NAV-nak, ahol ellenőrzési szakkoordinátorként dolgozott. A Levegő Munkacsoport, a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) és az atlatszo.hu által szervezett sajtótájékoztatón Horváth András elmondta: az adócsaló nagyvállalatoknál a NAV nem végez érdemi ellenőrzést. Ugyanakkor komoly retorziók érik azokat az adóhivatali dolgozókat, akik megpróbálnak fellépni a korrupciós jelenségek, illetve a nagy adócsalók ellen. Emiatt az ügyészségen tett feljelentést.

A Levegő Munkacsoport 1988-ban történt megalakulása óta foglalkozik az adórendszer visszásságaival, hiszen ezek jelentősen hozzájárulnak a környezeti állapot és az emberi egészség romlásához. A 2007-ben megjelent, adócsalásokról szóló tanulmányunkban ezt írtuk: „Az APEH-től korábban elbocsátott dolgozóktól hallottuk (az előző kormányzati ciklusban 1100 főt bocsátottak el az APEH-től), hogy számos esetben, amikor az adóhatóság már egy-egy nagyobb adócsalási ügy felderítésének közelébe került, a további vizsgálatot magas politikai szintről leállították. Ezért szükséges lenne, hogy egy független szerv (az ügyészség vagy az Állami Számvevőszék) vizsgálja meg, valóban történtek-e olyan esetek, hogy nagy értékű adócsalás felderítésére irányuló vizsgálat leállt-e az elmúlt időszakban, és ha igen, ennek mik voltak az indokai.” Tehát nem véletlen, hogy Horváth András – miután a kormányzatnál történt próbálkozásai kudarcba fulladtak – a Levegő Munkacsoportot kereste meg. Az előzmények alapján pedig természetes volt, hogy a Levegő Munkacsoport felkarolta Horváth András ügyét.

Az áfacsalások különösen káros következményekkel járnak a környezet állapotára. Óriási az a nemzetközi kamionforgalom, amelynek egyetlen vagy fő célja az áfacsalások fedezése. Ez nemcsak az érintett utak mentén élők életminőséget rontja, hanem az éghajlatváltozást is felerősíti. Továbbá hatalmas összegeket tesznek zsebre szervezett bűnözői körök, ami miatt kevesebb pénz jut az oktatásra, az egészségügyre és a környezetvédelemre is.

Forrás: levego.hu

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor