Scroll To Top
2020. Föld hava (Szeptember) 26.-a - Jusztina, Kozma, Damján neve napja.      Köszöntés nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

Magyarok vagyunk és szögediek,
Kirekesztők kíméljenek!

Szeged a halott Város

Gyermek-egészségügyi informatikai rendszert alakított ki a T-Systems

egészségügy 2012. dec. 18.

Szeged, 2012. december 17., hétfő (MTI) – MagTár néven földrajzi helytől és szervezeti formától függetlenül használható gyermek-egészségügyi informatikai rendszert alakított ki uniós támogatással a T-Systems Magyarország Zrt. – közölte Kincses László projektvezető hétfőn Szegeden.

A szakember a 2010 júliusában indult, 460 millió forintos összköltségű kutatás-fejlesztési program zárórendezvényén elmondta, a MagTár rendszer alkalmas gyermekgyógyászati intézmények adminisztrációs feladatainak ellátására, úgy, hogy közben hatékonyan támogatja az orvosok és ápolók munkáját. A nyílt forráskódú megoldásokon alapuló, grafikus felületű számítógépes rendszer rögzíti a páciensek ápolási dokumentációját, laboratóriumi és képalkotó-diagnosztikai vizsgálatainak eredményeit, valamint előállítja a társadalombiztosítási finanszírozáshoz szükséges adatokat is. A betegek adataihoz távolról hozzáférhetnek a családorvosok vagy a területileg illetékes járóbeteg-ellátó intézmények is – tudatta a projektvezető. A rendszert az egészségügyi intézmények infrastrukturális helyzetét figyelembe véve alakították ki, használatához nem szükségesek a legkorszerűbb munkaállomások, böngésző felületen vagy telepített kliensen keresztül is elérhető – tette hozzá Kincses László. Túri Sándor, a Szegedi Tudományegyetem gyermekgyógyászati klinikájának vezetője elmondta, az intézményben, ahol egy éve folyik a rendszer kipróbálása, az orvosok többsége a T-Systems megoldását használja receptírásra, a zárójelentés elkészítésére vagy az ambuláns kezelések dokumentálására. A professzor szerint az informatikai rendszernek komoly szerepe lehet a fejlődési rendellenességek gyakoriságának vizsgálatában vagy a különböző ritka betegségek földerítésében is.

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor