Scroll To Top

„Most jer : bölcs eleink hamvait tiszteljed,
Virágot szórj rájuk! - Tettüket kövessed !” (Vedres István)

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Május 19-én adják át a Dömötör-díjakat a Szegedi Nemzeti Színházban

Idén tizennegyedik alkalommal ítélik oda a szegedi színházi élet Dömötör-díjait, az elismeréseket hagyományos gálaműsor keretében május 19-én adják át.

A civil kezdeményezésre 1999-ben létrejött díj 2006 nyarán bekerült Szeged városának hivatalos kitüntetései közé, ugyanakkor továbbra is őrzi hagyományos jellegét – mondta Elekes Zoltán, a díjat gondozó Pálma Reklámstúdió vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón.
A díj tizenkét kategóriája a teljes szegedi színházi életet lefedi. Tíz kategóriában – a legjobb női és férfi színészi alakítás, a legjobb operaénekes és operaénekesnő, táncos, rendező, díszlet- és jelmeztervező, valamint női és férfi mellékszereplő esetében – három jelölt közül a közönség szavazatai alapján dől el, ki veheti át az elismerést. A legjobb háttérmunkás címet a szegedi társulat tagjai, dolgozói adományozzák titkos szavazással, az életműdíjat pedig a kuratórium ítéli oda.     Maga a díj Bánvölgyi László szobrászművész Szent Demetert ábrázoló alkotása. A márványtalapzaton álló, bronzból készült mű a 303-ban elhunyt vértanút ábrázolja, jobb kezében lándzsával, baljában a róla elnevezett Dömötör-toronnyal, Szeged legrégebbi műemlékével.     A nézők május 2-től szavazhatnak, de csak azok a voksok érvényesek, amelyeket névvel és címmel is elláttak.     A május 19-i gálaműsornak a Szegedi Nemzeti Színház ad otthont. Az est rendezői már nem először álmodják meg az évadzáró produkciót. Toronykőy Attila és Barnák László elképzelése szerint az est során a nézők különleges bepillantást kapnak az elmúlt évad produkcióiba, illetve a következő szezon előadásaiból is ízelítőt kapnak.

(MTI)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor