Scroll To Top
2021. Mag hava (Október) 27.-e - Szabina neve napja.      Köszöntés nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

„A mostani járvány ellen a legjobb szer a jókedv, gondtalanság, életvidámság, mert a betegség csak a borult embert meri megközelíteni.” (Krúdy Gyula)…

Szeged a halott Város

Május 19-én adják át a Dömötör-díjakat a Szegedi Nemzeti Színházban

Idén tizennegyedik alkalommal ítélik oda a szegedi színházi élet Dömötör-díjait, az elismeréseket hagyományos gálaműsor keretében május 19-én adják át.

A civil kezdeményezésre 1999-ben létrejött díj 2006 nyarán bekerült Szeged városának hivatalos kitüntetései közé, ugyanakkor továbbra is őrzi hagyományos jellegét – mondta Elekes Zoltán, a díjat gondozó Pálma Reklámstúdió vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón.
A díj tizenkét kategóriája a teljes szegedi színházi életet lefedi. Tíz kategóriában – a legjobb női és férfi színészi alakítás, a legjobb operaénekes és operaénekesnő, táncos, rendező, díszlet- és jelmeztervező, valamint női és férfi mellékszereplő esetében – három jelölt közül a közönség szavazatai alapján dől el, ki veheti át az elismerést. A legjobb háttérmunkás címet a szegedi társulat tagjai, dolgozói adományozzák titkos szavazással, az életműdíjat pedig a kuratórium ítéli oda.     Maga a díj Bánvölgyi László szobrászművész Szent Demetert ábrázoló alkotása. A márványtalapzaton álló, bronzból készült mű a 303-ban elhunyt vértanút ábrázolja, jobb kezében lándzsával, baljában a róla elnevezett Dömötör-toronnyal, Szeged legrégebbi műemlékével.     A nézők május 2-től szavazhatnak, de csak azok a voksok érvényesek, amelyeket névvel és címmel is elláttak.     A május 19-i gálaműsornak a Szegedi Nemzeti Színház ad otthont. Az est rendezői már nem először álmodják meg az évadzáró produkciót. Toronykőy Attila és Barnák László elképzelése szerint az est során a nézők különleges bepillantást kapnak az elmúlt évad produkcióiba, illetve a következő szezon előadásaiból is ízelítőt kapnak.

(MTI)

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor