Scroll To Top
2020. Áldás hava (Július) 04.-e - Ulrik, Erzsébet neve napja.      Köszöntés nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

„Szeged olyan remekül meg van építve…
Az építészeknek csak igazodniuk kellene az adottságokhoz!”
Ördögh László (építész)

Szeged a halott Város

Hatszáz kamion vesztegelt Szegednél – Már megnyitották a határátkelőt

Hírek 2012. feb. 14.
Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI

Romániába tartó kamionok vesztegelnek Szeged mellett, miután a román hatóságok lezárták a nagylaki határátkelőt a rendkívüli havazás miatt

Megnyitották a nagylaki határátkelő romániai oldalát, így már négyszáz kamion elhagyta Magyarországot abból a legalább hatszázötvenből, amely tegnap este óta Szeged környékén vesztegelt. A román hatóságok ugyanis a havazás miatt lezárták a határátkelőt a 7,5 tonna feletti súlyú tehergépjárművek előtt. Mivel az autópályák és a főutak melletti parkolók gyorsan megteltek, a rendőrség lezárta az 502-es számú út 5-ö és 55-ös út közötti szakaszát, majd később a Bajai és a Dorozsmai út közötti szakaszát is. A kamionok itt vesztegeltek kedden kora délutánig.

A teherautókat jelenleg szakaszolva engedi a rendőrség Nagylak felé, ahol folyamatos az átléptetés, így a kora esti órákra megszűnhet a torlódás – tudatta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A román hatóságok a nagylakihoz hasonló korlátozást rendeltek el Ártándnál és Gyula-Varsandnál, emiatt a határátkelők környékén torlódás alakult ki. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Kovács Károly is a kamionzár feloldásáról számolt be. Tájékoztatása szerint Hajdú-Bihar megyében is több száz, Romániába tartó kamion vesztegelt az éjszaka az utakon.

A közlekedési viszonyok miatt a magyar Külügyminisztérium nem javasolja az autósoknak, hogy Romániába utazzanak.

(MTI)

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Hírek

Áldott e Föld
Áldott e Föld
2020 jún. 4.
Modern mese
Modern mese
2020 máj. 16.
Steve Cutts – Az ember
Steve Cutts – Az ember
2020 ápr. 22.

Kalendárium