Scroll To Top

Magyarok vagyunk meg székelyek,
Kirekesztők kíméljenek !

A kötelező kamarai regisztrációról

Hírek 2012. febr. 27.

A kötelező kamarai regisztrációról

Megdöbbenéssel és fölháborodással értesültünk arról, hogy a fideszes többségű magyar parlament 2011 decemberében az ellenkezőjét szavazta meg, mint 1998 decemberében, amikor elsöprő többséggel (92%) döntött a kötelező (ipar)kamarai tagság eltörléséről, melynek következtében a szoclib kormány által bekényszerített (megalázott, lehúzott) tagok döntő többsége (a parlamenti szavazásnál nagyobb, kb. 95%) a távozás mellett döntött. (És az újabb szocialista kormányok nem tettek komoly kísérletet a valószínűleg számukra is kényelmetlenné vált kötelező tagság visszaállítására.)

A jelenlegi regisztrációs hajlam ugyanilyen arányú, jelenleg még nagyobb is, mint az akkor a távozás mellett döntők aránya. Ez egyenlő a polgári engedetlenséggel, a szabad akarat politikamentes kinyilvánításával!

Javasoljuk a választóktól talán még nem teljesen független magyar parlamentnek, hogy vonja vissza a kötelező kamarai regisztrációról szóló döntését, ugyanis az az érintettek döntő többségének akaratával ellentétes, ez pedig több százezerre tehető válaasztópolgárt jelent, és az indoklása is nevetséges.

A Fidesz azt ígérte, hogy csökkenti az adminisztrációt és a kisvállalkozásokra, az átlagemberre nehezedő terheket. A személyi jövedelemadónál ez egyelőre a többség számára nem érezhető. Ugyanígy védhetetlen a regisztrációs díj begyűjtésének indoklása is: a NAV, a KSH, a Cégbíróság stb. ha nem tud elég pontos lenni, akkor a kamara hogyan lehetne az.

Több milliárdot húz ki a vállalkozók zsebéből a kormány ezzel az átgondolatlan döntésével és juttat ugyanennyi forráshoz egy egyszer már levitézlett társaságot.

Tegyék vonzóvá a kamarát, aki igénybe tudja venni a szolgáltatásait, az majd önként lép a tagjai sorába. Hagyják meg a döntést az érintetteknek, hogy igénybe kívánják-e venni a szolgáltatásaikat vagy kizárják magukat abból. (A többség számára igénybe vehetetlenek az ígért szolgáltatások és pályázatok.)

A kötelező regisztrációs díj bevezetése már egy pozitív változást hozott a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara életében: maximálták a tagdíj fölső határát – ezért érdemes önként csatlakozni a kis-, a közép- és magánvállalkozásoknak!

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor