Scroll To Top

Az Orvostudomány
mint magyar neve (is) mondja :
Tudomány, nem Propaganda !!! (Sz.)

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Ki mit tud? – Országos természettudományi versenyt indít az NTK

Hírek 2012. febr. 28.

 Ki mit tud? néven Országos természettudományi versenyt szervez 9-11. évfolyamos diákok számára a Nemzeti Tankönyvkiadó (NTK) és a győri Krúdy Gyula Középiskola.

A tavaly első alkalommal megrendezett Ki mit tud? sikerén felbuzdulva a szervezők idén újra meghirdetik a természettudományokkal kapcsolatos tanulmányi versenyt, amelyre a korábbitól eltérően ebben az évben az ország bármely pontjáról jelentkezhetnek a tanulók – áll a szervezők közleményében.
A vetélkedő feladatai a fizika, kémia, biológia, földrajz tantárgyak törzsanyagához kapcsolódnak, de a tavalyihoz hasonlóan a verseny hétköznapinak tűnő kérdésekre is kiterjed, többek közt arra, hogy miért használnak vizet tűzoltásra, vagy miért áramlik a levegő a tüdőbe.
A megmérettetésre a tanulók április 13-ig nevezhetnek négy fős csapatokkal. A három fordulóból álló verseny során az írásbeli feladatok mellett kísérletekkel, bemutatókkal kell a diákoknak számot adni tudásukról, és bizonyítaniuk kell felkészültségüket és kreativitásukat is.
A legjobban teljesítő versenyzőket és mentor tanáraikat az őszi döntő után értékes díjakkal jutalmazza a Nemzeti Tankönyvkiadó. A versenyről bővebb információ az NTK weboldalán (www.ntk.hu) olvasható.

(MTI)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor