Scroll To Top
2021. Föld hava (Szeptember) 27.-e - Adalbert, Vince neve napja.      Köszöntés nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

Az Orvostudomány
mint magyar neve (is) mondja :
nem Propaganda, hanem Tudomány !!!

Szeged a halott Város

A Magyarországról szóló sajtótudósítások ellen tüntettek Stuttgartban

Események, Hírek 2012. márc. 24.

Tüntetést tartott szombaton Stuttgartban a Hunnia Baráti Kör nevű németországi magyar civil szervezet “Elég a Magyarország elleni sajtóterrorból!” címmel.

    Alida Hahn-Seidl , a szervezet tagja, a demonstráció egyik szervezője az MTI-nek telefonon elmondta: “a Magyarországot érő folyamatos sajtótámadások ellen tiltakozó megmozduláson  legkevesebb 150 ember” vett részt. A többség németországi magyar, de volt olyan tüntető is, aki Magyarországról érkezett – jelezte.
Hozzátette: a  szervezet szórólapot állított össze a német nyelvű sajtóban Magyarországról megjelenő támadásokkal kapcsolatban “Magyarország a világpolitika és a média tükrében” címmel. Mint elmondta, a tájékoztató anyag iránt komoly érdeklődés mutatkozott német polgárok részéről, azt követően is jöttek a tüntetőkhöz érdeklődők, hogy a kinyomtatott több száz példány mind elfogyott. “Nagyszerű volt, hogy az egyikük azt mondta: igazuk van, a támadások ellen védekezni kell. Jó érzés volt hallani, hogy vannak, akik ezzel törődnek és tudják, hogy nem igaz, amit a média ír” – hangsúlyozta.
A stuttgarti belvárosban, a Schlossplatzon tartott demonstráción többen táblákat tartottak a magasba, amelyeken egyebek az volt olvasható, hogy “Objektív tájékoztatást kérünk!” – mondta.
Az MTI-hez eljuttatott szórólapon a szervezők hat pontban tértek ki azokra a demokratikus alapelvekre, amelyek ellen Magyarország a nyugati sajtó egyes híradásai szerint állítólag ugyan vétett, de utaltak arra, hogy az ő meggyőződésük szerint Magyarország egyáltalán nem távolodott el ezektől az értékektől.
A Jegybank című pontban például kiemelték, hogy az intézmény vezetőjének fizetése a közszférában egységesen bevezetett 2 millió forintos bérplafonról szóló rendelkezés értelmében csökkent, az Antiszemitizmus című pontban pedig utaltak arra, hogy “nem a baloldali liberális kormány, hanem Orbán Viktor kormánya rendelkezett” a holokauszt áldozatai hivatalos emléknapjának bevezetéséről.

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Dr. Szabó László

Dr. Szabó László - a Szögedi Védegylet alapítója és elnöke, a 2019-es választás egyetlen tősgyökös szögedi polgármesteri jelöltje

Kalendárium