Scroll To Top

A bűnvándorlás támogatása bűnpártolás !
Az illegális (törvénytelen) bevándorlás támogatása bűnrészesség !
Érdemes volna a bűnpártoló Európának végre a jog talajára lépni !

A magyar betegségügynek pénz a gyógyírja

Hírek 2012. márc. 30.

A magyar egészségügy betegségének pénz a gyógyírja. – vélik a magyarok, míg egészségügyünk szervezettsége még romjaiban is jobb a külhoniaknál…

Az IRIS Network nemzetközi egészségügyi kutatásának hazai eredményeiről számol be a BellResearch kutató- és tanácsadócég a napi.hu-n.

A kutatás szerint hazánkban a fölnőtt (18 év fölötti korú) lakosság egytizede tartja saját egészségét kitűnőnek, és mintegy fele jónak, míg állapotát az emberek egyharmada kielégítőnek, minden tizedik pedig kifejezetten rossznak ítéli. Ezzel az „erős közepes” eredménnyel nemzetközi összehasonlításban Magyarország az európai mezőny utolsó harmadában végzett, fej-fej mellett Lengyelországgal és Ukrajnával.

A háziorvosi ellátással az érintett magyar válaszadók közel fele teljes mértékben, bő 40 százaléka nagyobbrészt elégedett, amivel az élvonalban, a világ- és az európai átlag felett állunk. Ez a bizalom megmutatkozik a kezelésekkel, ellátással kapcsolatos döntésekben is, amelyeket a magyarok túlnyomó többsége (közel 80 százaléka) a szakemberrel közösen hoz meg, bár csak minden tizedik ember bízza teljes mértékben az orvosra.

A nemzetközi kutatás arra is rávilágít, hogy az egészségügyi ellátórendszer megítélése a vizsgálatba bevont 28 országból 22-ben kedvezőtlen vagy egyenesen borúlátó. Míg az ázsiai országokban (Indonéziával, Indiával és Malajziával az élen) általában bő túlsúlyt képviselnek a pozitív vélemények, Európában egyedül Finnországban kedvező a többség értékelése, akiket a britek, a hollandok és a litvánok követnek a rangsorban, jócskán lemaradva. Magyarországon a megkérdezettek négyötöde negatívan nyilatkozott. A problémák fő okának a magyarországi megkérdezettek többsége a rendszer alulfinanszírozottságát tartja, ellentétben az összes többi országgal, ahol legtöbben a rendszer nem megfelelő működtetésében látják az egészségügy hibáinak elsődleges forrását – olvasható a napi.hu-n.

Ajánlott még:

Elkerülhető-e a magyar egészségügyi rendszer összeomlása?

Kétszáz hiányszakmában dolgozó orvos menne külföldre

Az év családorvosa gúnyhatáron innen és túl

napi.hu

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor