Scroll To Top

Az illegális bevándorlás - vagyis bűnözés - támogatása bűnpártolás !
Érdemes volna a bűnpártoló Európának
végre a jog talajára lépni!

Az igényekhez igazítja képzési anyagát a Szegedi Tudományegyetem

Hírek 2012. ápr. 30.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) 160 millió forintos képzésfejlesztési projektbe kezdett a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar vezetésével, ennek keretében a munkáltatók megkérdezésével bővítik a tananyagot és az oktatást – közölte a program szakmai koordinátora az MTI-vel.

Homor Géza elmondta: a felsőoktatási intézmények világszerte egyre inkább arra törekednek, hogy képzéseiket, azok szakmai tartalmát a hallgatók leendő munkáltatóinak az igényeihez, a munkaerő-piaci szereplők elvárásaihoz igazítsák. Ebbe a folyamatba kapcsolódott be a Szegedi Tudományegyetem is.
Az SZTE három kara – Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, Bölcsészettudományi Kar, Természettudományi és Informatikai Kar – 160 millió forint uniós támogatást nyert el képzéseinek korszerűsítésére. A kimenetorientált képzésfejlesztés a dél-alföldi régió szolgáltató egyetemén című pályázat gesztora a pedagógusképző kar.     A cél a képzések tartalmának korszerűsítése, melynek során a munkaerő-piaci szereplők közvetlenül részesei lehetnek a fejlesztési folyamatnak, megfogalmazhatják elvárásaikat az oktatással és a tananyagokkal kapcsolatban.     A feladat első lépésében több mint nyolcszáz céghez küldték ki a tananyag korszerűsítésére vonatkozó kérdőíveket. Ezek közül több mint ötszáz vissza is érkezett – mondta Homor Géza, megjegyezve: ez rendkívül jó arány, azt jelenti, hogy a régió munkáltatóit foglalkoztatja a leendő szakemberek versenyképes tudása. Ezzel együtt már megkezdődött a képzési partnerek keresése is. Ezt követően a következő hetekben elemzik az anyagot.     A képzésfejlesztésbe bevonható munkaerő-piaci szereplőkkel együttműködésben 26 képzés szakmai tartalmát újítják meg, 10 idegen nyelvű oktatási anyagot dolgoznak ki és 15 új képzést indítanak a három részt vevő karnál. Ezek közt új képzés várható a sporttudományhoz, az informatikához, a lézerfizikához és az agrártudományhoz kötődően.     További cél, hogy a korszerű oktatási technikákat és módszertanokat átadják a képzések résztvevőinek már az őszi tanfolyamok keretében is.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor