Scroll To Top

„Jaj annak a népnek, amelynek a történelmét az ellenségei írják!” (Seneca)

Katasztrófavédelmi egészségügyi központot avattak Szegeden

Hírek 2012. máj. 03.

Felavatták Szegeden a katasztrófavédelem területi egészségügyi, pszichológiai és munkabiztonsági ellátóközpontját csütörtökön.

    Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a beruházást az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság finanszírozta, s mintegy 15 millió forintból valósították meg a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség bázisán. Ezzel a Dél-Alföldi régióban végleges megoldás született a katasztrófavédelem munkatársainak kötelező orvosi vizsgálataira és pszichológiai támogatására – fűzte hozzá.     Az alezredes felidézte: eddig a katasztrófavédelem munkatársainak gyógyító kezelésében, az orvosi alkalmassági vizsgálatokban és a pszichológiai támogatásban a megyei rendőr-főkapitányság segített.
Ezzel a fejlesztéssel azonban a régió minden katasztrófavédelemben dolgozó munkatársának biztosítani tudják az üzemorvosi- és a munkaalkalmassági ellátást, valamint a bevetések utáni szükséges pszichológiai támogatást is – hangsúlyozta a szóvivő.
Hozzátette: a régió három megyéjében – Csongrád, Békés, Bács-Kiskun – több mint 2 ezer fő ellátását biztosítja a központ.     A beruházás során olyan korszerű orvosi rendelőt alakítottak ki, amelyben lehetőség nyílik például az EKG-vizsgálatra, vagy komplex szemészeti vizsgálatra is. A központban orvos, asszisztens és pszichológus dolgozik majd együtt.     A csütörtöki avatóünnepségen a létesítmény egyházi áldásban is részesült.

(MTI)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor