Scroll To Top

Mindent szabad ma Európában...
csak európai módon gondolkodni meg élni
nem !!!

A Diótörő sikere után beavató színház a Szegedi Kortárs Balettől

Hírek 2012. okt. 30.

A Diótörő sikeres pénteki premierje és hétvégi előadásai után újabb, gyerekeknek szóló produkcióval, a Carmina Burana beavató színházi előadásával várja a közönséget a huszonöt éves Szegedi Kortárs Balett.

Gáti Katalin Teodóra PR-menedzser az MTI-nek azt mondta, hogy gyerekek és felnőttek körében egyaránt hatalmas sikert aratott a Szegedi Kortárs Balett legújabb bemutatója, a Diótörő a Szegedi Nemzeti Színházban. Juronics Tamás ezúttal a kicsiknek alkotott, akik boldogan vettek részt a játékban a darab szegedi premierén.
A Kossuth-díjas koreográfus maga is táncol, ő játssza Drosselmeyer nagybácsit, aki varázslataival kíséri kalandos útján Marikát (Palman Kitti) és Diótörőt (Czár Gergely). A karácsonyi mese az év végéig számos alkalommal látható a szegedi színházban, majd Budapesten, és jótékonysági akció is kapcsolódik hozzá: a társulat arra kér minden gyereket, hogy jó állapotban lévő, megunt játékait hozza el a színházba, és az előadás végén tegye a színpadon lévő dobozokba. Az ajándékokat karácsonykor a társulat tagjai nehéz sorsú gyermekeknek juttatják el – közölte a PR-menedzser.
Szegedi Kortárs Balett évek óta törekszik arra, hogy a következő generációnak is kedvet csináljon a táncszínházhoz. A fiatalok a beavató színházi előadásokon rendszeresen megismerhetik egy-egy darab születését. Szerda délután a társulat legtöbbet játszott és legnépszerűbb produkciója, a Carmina Burana kulisszái mögé pillanthatnak be az érdeklődők.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor