Scroll To Top

„Ébredj, hazám, mert ha most nem ébredsz,
Soha többé nem lesz ébredésed…” ( Petőfi – A Nemzethez )

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Ötven családnak osztottak ingyen tüzelőt Szőregen

Hírek 2012. dec. 12.

Közel kétszáz mázsa tűzifát osztanak szét a szőregi rászorulók között még az ünnepek előtt, és élelmiszer adományokat is kapnak környékbeli családok az elkövetkező időszakban. A Kossuth Lajos iskola diákjai betlehemes műsorral készültek.

Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő elkérte a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-től azokat fákat, melyeket a a cég munkatársai Szőregen kivágtak, vagy megritkítottak. A fideszes politikus bedepóztatta, majd feldaraboltatta a faanyagot, és most az ünnepek előtt körülbelül ötmázsánként szétosztja a városrész rászorulói között. „Körülbelül ötven családnak jut ebből a fából, és így biztosan nem töltik hidegben az ünnepeket” – fogalmazott. Portálunknak elmondta, eddig hét és fél tonna élelmiszer adományt is szétosztottak, s még ugyanennyit juttatnak el szőregi családokhoz. Rózsavölgyi azt tapasztalja, egyre több rászoruló él a körzetben, ezért tartja fontosnak, hogy még közel száz családot megajándékozzanak az ünnepek előtt. Hauk Lászlóné nagyon hálás volt az adományért, az egyedülálló hatvanéves szőregi lakosnak nagy segítség a tűzifa. Kiemelte, hogy nem is kellett kérnie a fát, a képviselő ajánlotta fel neki.

Időközben a Kossuth Lajos iskola diákjai is készülnek a karácsonyra. Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna igazgató portálunkat arról tájékoztatta, hogy a hagyományokhoz híven idén is az ötödikes diákok készültek betlehemes műsorral, amit a faluházban is előadtak. A műsorban negyvenegy gyermek szerepelt, őket Keresztesné Halász Katalin és Kubikné Haraszti Katalin készítette fel.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor