Scroll To Top

A bűnvándorlás támogatása bűnpártolás !
Az illegális (törvénytelen) bevándorlás támogatása bűnrészesség !
Érdemes volna a bűnpártoló Európának végre a jog talajára lépni !

Európai együttműködés a dunai limes feltárására és hasznosítására

Hírek, Örökségvédelem 2013. febr. 26.

A Római Birodalmat egykor védő dunai limes objektumainak feltárása és turisztikai hasznosítása a célja annak az európai uniós projektnek, amelynek a megvalósításában a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola képviseli Magyarországot – tájékoztatta kedden az MTI-t az intézmény területfejlesztési intézetének igazgatója.

A nyolc ország – Ausztria, Bulgária, Horvátország, Magyarország, Olaszország, Románia, Szerbia és Szlovákia – egy-egy felsőoktatási intézményének bevonásával megkezdett program végrehajtására egymillió euró (mintegy 300 millió forint) áll rendelkezésre – közölte Dávid Lóránt.
A gyöngyösi főiskola 100 ezer eurót költhet az általa vállalt részfeladatok megvalósítására, ez elsősorban a kutatási eredményeket összegző tanácskozások megszervezését jelenti – tette hozzá.
Mint elmondta: a dunai limes projekt legfőbb célja, hogy a Római Birodalom egyik legjellegzetesebb épített emléke méltó helyet kaphasson az UNESCO világörökség listáján. A projektgazdák meggyőződése szerint ugyanis a Duna menti limes vonal Magyarország és Európa egyik legjelentősebb építészeti örökségeként olyan értéket képvisel, amelynek fontos a megóvása, ugyanakkor az is lényeges, hogy minél szélesebb körben ismert és kedvelt turisztikai célponttá válhasson. Ennek lehetőségét teremti meg a nemzetközi projekt, amelynek keretében neves történészek, régészek és örökségvédelemmel foglalkozó szakemberek fogtak össze a bécsi egyetem vezetésével.
A Dunai Limes Brand elnevezésű projekt végrehajtásakor fel akarják tárni a területen fellelhető természeti, kulturális és épített értékeket, valamint tervet dolgoznak ki egy közös márkanév bevezetése érdekében. A jövő év nyarán befejeződő program keretében csupán megvalósítási tervek készülnek, az objektumok felújítása és hasznosítása ezt követően válik lehetségessé – mondta el Dávid Lóránt.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Hírek

Esti fények
Esti fények
2024 máj. 25.

Újszegedi Nagy Árvíz

2024 máj. 25.
Újszegedi Nagy Árvíz
Kátyúváros
Kátyúváros
2024 máj. 23.
Juhász Gyula – Május
Juhász Gyula – Május
2024 máj. 21.
A TÁPAI KRISZTUS
A TÁPAI KRISZTUS
2024 máj. 20.

Berzsenyi szülinapján

2024 máj. 7.
Berzsenyi szülinapján
Gyalu – Szent Sebestyén
Gyalu – Szent Sebestyén
2024 márc. 27.

Ady szavaival élünk és túlélünk:

Most perc-emberkék dáridója tart,
De építésre készen a kövünk,
Nagyot végezni mégis mi jövünk.
Nagyot és szépet, emberit s magyart.

Ady Endre 1908-ban, 31 évesen (Székely Aladár felvételén)