Scroll To Top

A szegedi „üvegzsebes” balvezetés
12 évi „tiszta” mérlege 30 milliárd forintos hiány!
(A többi veszteséget még rejti a szoci szutyok...)

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

A vöröskereszt élelmiszerrel, takaróval segíti a hóban rekedtek ellátását

Hírek 2013. márc. 15.

Szinte az ország egész területén részt vettek a Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei az úton rekedtek vagy a leállt vonatok utasainak ellátásában az elmúlt 24 órában – mondta Kardos István főigazgató pénteken az MTI-nek.

A legnagyobb feladatot az M1-es és az M7-es autópályán elakadt autósok ellátása jelentette, továbbá Nyíregyházánál több veszteglő vonat utasainak nyújtottak segítséget a vöröskeresztesek – tette hozzá.


Komárom-Esztergom megyében az M1-esen elakadt autósok egy részét a tatabányai befogadóállomáson helyezték el, és az ottani védelmi bizottsággal közösen élelmiszert és teát biztosítottak számukra.
Fejér megyében az M7-esen a Polgárdinál történt tömeges balesetnél, valamint Enyingnél is segédkeztek a vöröskeresztesek, plédeket és teát osztottak az ott rekedt autók utasainak.
Szabolcs-Szatmár megyében Nyíregyháza előtt mintegy 15 kilométerrel több személyvonat vesztegelt, elakadt egy InterCity is, ott a vonatokról a vasútállomásra beérkezett utasokat látta el a vöröskereszt. Zsíros kenyeret, kekszet, forró teát adtak az embereknek, egy 11 hónapos gyerek pedig bébiételt kapott.
A Budaörsön, egy bevásárlóközpont parkolójában a rendőrség és a katasztrófavédelem segítségével éjjel kialakított melegedőben szintén dolgoztak a vöröskeresztesek, péntek délelőtt konzerveket vittek, később pedig mintegy 400-500 adag meleg ételt osztottak szét.

A Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei egy budaörsi bevásárlóközpontban kialakított melegedőben zsíros kenyeret, kekszet és forró teát adnak a rendkívüli időjárás miatt elakadt vagy a lezárt M1-M7 autópályák miatt útjukat folytatni nem képes autósoknak


A főigazgató elmondta azt is, hogy Budapesten a vöröskereszt hajléktalanellátója teljes kapacitással működik nappali és éjszakai nyitva tartással.
Közölte továbbá, hogy az osztrák vöröskereszt felajánlotta segítségét. Az osztrákok várhatóan kora délután indulnak útnak a nehéz útviszonyokra is alkalmas járművekkel, és az M1-esen rekedt embereknek tudnak majd meleg takaróval, élelmiszerrel és sürgősségi ellátással segíteni.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor