Scroll To Top
2021. Szelek hava (Április) 17.-e - Rudolf, Izidóra neve napja.      Köszöntés nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

A szegedi értelmiség már nem létezik!
Elnyelte a közrettegés! ... meg a köz-közöny...
Értelmiségiek elszigetelten éldegélnek ugyan,
de nem alkotnak már semmiféle közösséget...
Ha írni sem mernek, hát nekik szól ez a lap!

Szeged a halott Város

Bűncselekmény volt az autópályára folyatni a ragacsot

Hírek 2013. szept. 24.

Ötödik napja küzdenek az útra folyt szilikonos anyaggal az M43-as autópályán. A rendőrség bűncselekmény miatt nyomoz az ügyben. A vegyész szerint csak felmarással lehetne maradéktalanul eltávolítani a szennyezést.

Közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétségének gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség ismeretlen tettes ellen az M43-as autópályán péntek hajnalban történt szennyezés ügyében – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrség továbbra is keresi azt a járművet, amelyből szilikonszármazék folyt a sztráda útfelületére a maroslelei és a Rákóczi-telepi csomópont között, a Szeged felé vezető oldalon.

Az autópálya érintett – 5 kilométeres – szakaszát csúszásveszély miatt, a balesetek elkerülése érdekében lezárták. A szennyeződés eltávolításán péntek óta dolgoznak az Állami Autópálya-kezelő Zrt. munkatársai. A munkavégzés helyén a külső sávot elkerítették, csak a belső sáv használható 60 kilométer/órás sebességkorlátozás mellett. A sztrádára a maroslelei csomópontnál nem lehet fölhajtani Szeged irányába.

Kukovecz Ákos, a Szegedi Tudományegyetem alkalmazott és környezeti kémiai tanszékének docense szerint az ilyen műanyagok nagyon erősen taszítják a vizet, ezért megnedvesítve rendkívüli módon csúsznak. A szakember szerint hosszú távon a legbiztonságosabb megoldás a szennyezett réteg lemarása lenne.

(MTI)

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Hírek

Berzsenyi

2021 ápr. 16.
Berzsenyi

Egészségünk alkonyán…

2021 márc. 30.
Egészségünk alkonyán…

Kalendárium

Külhoni tallózó