Scroll To Top
2021. Álom hava (December) 05.-e - Ünige, Csaba, Bács, Bacsó, Vilma, Sebő neve napja.      Köszöntés nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

Nem kérünk az iszlám terrorból!
Már kaptunk belőle 150 év kóstolót!

Szeged a halott Város

Karácsonyi vásárt rendeztek magyar részvétellel Betlehemben

Hírek 2013. dec. 01.

Magyarország idén is részt vett a ciszjordániai Betlehemben az adventi jótékonysági vásáron: Kalocsáról, Betlehem magyar testvérvárosából érkeztek ajándéktárgyak, amelyek népszerűek voltak a vásárlók körében.

December első vasárnapján immáron tizenharmadik alkalommal rendezték meg a palesztin fennhatóság alá tartozó Betlehem főterén, a Születés Temploma előtti Manger (Jászol) téren az egynapos karácsonyi vásárt, amelyen Magyarország harmadik alkalommal volt jelen saját standdal.
Kalocsa, Betlehem magyar testvérvárosa idén is küldött adományt a vásárra: adakozó polgárai és vállalkozói mázas kerámiákkal, népi hímzésekkel, mézeskaláccsal, hazai motívumokkal díszített ajándéktárgyakkal segítették a vásár jótékony céljait, ugyanis a bevételekből a helyi iskolák gazdagodnak és a rászoruló gyerekek kapnak karácsonyi ajándékot.
A gazdag magyar kínálat igen nagy népszerűségnek örvendett a látogatók körében, hamar megvásárolták a kalocsai küldeményt. A kalocsai magyar standot idén is Nasszar Kamisz, Magyarország betlehemi tiszteletbeli konzulja és családja működtette.
Kamisz elmondta az MTI-nek, hogy a befolyt pénzből a gyerekeknek a mindennapi élethez szükséges tárgyakat, például ruhákat fognak adományozni.
Vera Babun, Betlehem polgármestere a magyar testvérváros ajándékait helyben készült, olajfából faragott karácsonyfadíszekkel viszonozta.
Idén először a visegrádi országok magyar elnökségének kezdeményezésére valamennyi visegrádi ország – Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország – is egymás mellé felállított saját standdal vett részt a különleges betlehemi vásáron.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor