Scroll To Top

Az illegális bevándorlás - vagyis bűnözés - támogatása bűnpártolás !
Érdemes volna a bűnpártoló Európának
végre a jog talajára lépni!

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Jelentősen nőtt az illegális bevándorlók és a menedékkérők száma a Dél-Alföldön

Hírek 2014. febr. 19.

Jelentősen nőtt az illegális bevándorlók és a menedékkérők száma a Dél-Alföldön – közölte Végh Zsuzsanna, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) főigazgatója szerdán Szegeden.

Legutóbb a kilencvenes évek elején volt hasonló nagyságú a Magyarországra érkező illegális bevándorlók és menedékkérők száma – mondta a főigazgató a BÁH Dél-Alföldi Regionális Igazgatóságának 2013-as munkáját értékelő tanácskozás előtti sajtótájékoztatón. Hozzátette: az illegális bevándorlók legnagyobb hányada, 80 százaléka a déli határszakaszon keresztül érkezett Magyarországra.
A 2012-es évhez képest kilencszeresére, 18 900-ra növekedett a menedékjogi kérelmet benyújtók száma, 84 százalékuk a Dél-Alföldön fordult a hatóságokhoz. Az Európai Unió egyetlen tagországában sem volt tapasztalható tavaly hasonló növekedés – tudatta a főigazgató.
Az év első felében legtöbben, mintegy hatezeren Koszovóból érkeztek Magyarországra, a második félévben pedig inkább a válságövezetekből: Pakisztánból, Afganisztánból, Algériából, Szíriából jöttek a menedékkérők. Magyarország változatlanul nem célország, ezt mutatja az is, hogy ez esetek kétharmadában megszüntető végzést kellett hozni a menekültügyi eljárásban, mivel az ügyfél kikerült a hatóság látóköréből – hangsúlyozta Végh Zsuzsanna.
Az első idei adatok alapján a tendenciák nem változnak, másfél hónap alatt több mint ezerhétszázan nyújtottak be menedékjogi kérelmet – közölte.
Az elmúlt hetek ukrajnai eseményeivel kapcsolatban a főigazgató elmondta, bízik abban, hogy a helyzet rendeződik, és nem kell rendkívüli intézkedéseket hozni. Ha még is szükség lesz ilyenekre, Magyarország kész eleget tenni nemzetközi humanitárius kötelezettségeinek, ehhez megvannak a megfelelő tervek.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor