Scroll To Top

A bűnvándorlás támogatása bűnpártolás !
Az illegális bevándorlás támogatása bűnrészesség !

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Több ezer fiatal végez önkéntes munkát a Tesz-vesz tavasz szervezésében

Hírek 2014. márc. 20.

Harminckét település hatvan csoportjában az előzetes regisztrációk alapján 2700 fiatal végez különféle önkéntes munkákat a Szeged-Csanádi Egyházmegye ifjúságpasztorációs irodájának szervezésében péntektől vasárnapig – tájékoztatta Bartucz Katalin médiareferens az MTI-t.

 A Tesz-vesz tavasz néven immár hetedik alkalommal megszervezett kezdeményezés célja, hogy egy időben önkéntes tevékenykedésre buzdítsák a fiatalok közösségeit az egyházmegye különböző helyein, érzékennyé téve őket a környezetükben felbukkanó feladatok észrevételére, és tettrekészségük, kreativitásuk révén azok elvégzésére – közölte a médiareferens.
    Az önkéntes vállalások alapján elvégzett feladat lehet bármi, ami jobbá, emberibbé, szebbé teszi egy vagy több ember életét vagy környezetét. A fiatalok csoportjai között lesz, amelynek tagjai a szegedi Dóm téren végeznek tavaszi nagytakarítást. Vannak, akik fákat és virágokat ültetnek, sövényeket metszenek; parkot, füvészkertet és fűszerkertet gondoznak. Sokan takarítanak temetőket, templomkerteket, plébániai és iskolaudvarokat, közösségi épületeket. Más diákok színi előadásokat, drámajátékokat és zenés műsorokat adnak elő, és olyanok is akadnak, akik I-II. világháborús emlékművet és sírokat takarítanak, múzeumi kiállítási anyagot készítenek elő. Többen vállalták, hogy segítenek a hajléktalanok étkeztetésében, mások pedig állatmenhelyre mennek, kerékpártárolót, forgóhintát, kerítést, előteret és játszóteret festenek – sorolta Bartucz Katalin.
Idén már a középiskolások kötelező közösségi szolgálatába is beleszámíthat a Tesz-vesz tavasz során végzett tevékenység.

(MTI)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor