Scroll To Top

„A mostani járvány ellen a legjobb szer a jókedv, gondtalanság, életvidámság, mert a betegség csak a borult embert meri megközelíteni.” (Krúdy Gyula)

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Lázár most a pályázatíróknak üzent hadat

Hírek 2014. júl. 02.

Szép új világ köszönt az önkormányzatokra: az EU-pályázatok mostantól maguktól íródnak, a projektek önmagukat menedzselik – feltéve, hogy beteljesül Lázár János álma.

Lázár János  szemléletváltást hirdetett a városok irányításában, tette mindezt Makón. A Magyar Nemzet online tudósítása szerint a miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a következő négy évben az önkormányzatok feladata nem a települések üzemeltetése lesz, hanem munkahelyek megteremtése és a gazdasági növekedéshez való hozzájárulás. Ez azt jelenti, hogy a helyi közösségeknek is rendelkezniük kell helyi gazdaság-fejlesztési elképzelésekkel. Ehhez szeretne a kormány forrásokat hozzárendelni. A pályázati lehetőségek a tervek szerint augusztus végén nyílnak meg.

A politikus beszélt a következő uniós ciklus forrásainak felosztásáról is. Üdvözlendőnek nevezte, hogy azoknak az önkormányzatoknak, melyek közfeladat ellátásra igénylik a forrást, például óvodafejlesztésre, alanyi jogon jár majd a támogatás. Ennek kapcsán megjegyezte: kiemelt feladatának tartja a pályázatírók és a projektmenedzserek kivonását a pályázati rendszerből, akik az előző uniós ciklusban a 8400 milliárdból 1200 milliárdot „vittek el”.

Forrás: NOL.HU

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor