Scroll To Top

„A mostani járvány ellen a legjobb szer a jókedv, gondtalanság, életvidámság, mert a betegség csak a borult embert meri megközelíteni.” (Krúdy Gyula)

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Edmond Eugène Alexis Rostand

Kalendárium 2013. ápr. 01.

Edmond Eugène Alexis Rostand (Marseille, 1868. április 1. – Párizs, 1918. december 2.), francia költő és drámaíró, az újromantika képviselője.

Edmond Rostand az Académie Française díszegyenruhájában, 1904-ben

Edmond Rostand Marseille-ben született, régi előkelő és nagyműveltségű provence-i családban. Édesapja közgazdász és költő, a Marseille Academy és a Institut de France tagja. Rostand irodalmat, történelmet és bölcseletet tanult a Collège Stanislas falai között Párizsban. 1910-ben Rostand lett az Académie Française legfiatalabb írótagja.

Az 1900-as évek elején Rostand átköltözött a Cambo-les-Bains-i Villa Arnaga-ba, Baszkföld ma is francia megszállás alatt álló városkájába. Költözésének célja (vélhetően gümőkóros) mellhártyagyulladásának kezelése volt. A házban ma múzeum működik, amely bemutatja Rostand életét, örökségét, valamint a baszk építészet és kézművesség történetét. Rostand 1918-ban halt meg Párizsban a spanyolnátha-járvány áldozataként. Ma szülővárosában, a marseille-i temetőben nyugszik.

Főbb művei

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Dr. Szabó László

Dr. Szabó László - a Szögedi Védegylet alapítója és elnöke, a 2019-es választás egyetlen tősgyökös szögedi polgármesteri jelöltje