Scroll To Top

A bűnvándorlás támogatása bűnpártolás !
Az illegális bevándorlás támogatása bűnrészesség !

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Védjük meg a Városligetet!

Környezetvédelem 2014. jún. 30.

Fogjunk össze Európa legrégebbi közparkjának megóvásáért! Csatlakozzon Ön is a petícióhoz: http://levego.hu/varosliget-peticio

A kormány úgy döntött, hogy a Városligetben öt új múzeumépületet és számos további turisztikai létesítményt fog felépíteni. Többek között ide költöztetné át a Budai Várból a Nemzeti Galériát, a Kossuth térről pedig a Néprajzi Múzeumot. A kormány ezt az elképzelését törvénybe is iktatta az országgyűléssel, meg sem kérdezve, hogy mit szólnak ehhez a budapestiek.

A beruházás 160 milliárd forintba kerülne, és ezt tetézi a Várnegyed tervezett átalakításának több százmilliárd forintos költsége. A volt királyi palota épületét azért kell kiüríteni, hogy a miniszterelnök és hivatala ide költözhessen.

A Városliget nemcsak a környék lakóinak jelent pihenési, felüdülési lehetőséget: még a főváros távolabbi részeiről is sokan járnak ide élvezni a természetet. Budapest az európai nagyvárosok között az egyik legrosszabb helyen áll az egy lakosra jutó zöldfelületek tekintetében. Ezt nem szabad tovább rontani.

A szakmailag védhetetlen beépítési tervet – amelyet látszategyeztetéssel akarnak a fővárosra kényszeríteni – élesen ellenzi sok budapesti lakos, civil aktivista, építész, urbanisztikával foglalkozó szakember. Csatlakozzon hozzájuk Ön is! A petíciót a Városliget megvédéséért itt írhatja alá: http://levego.hu/varosliget-peticio

További anyagok a témáról

Forrás: levego.hu

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor