Scroll To Top

Nem kérünk a fasiszlám terrorból!
Már kaptunk belőle 150 év kóstolót !
Azóta is csonkák és nyomorultak vagyunk...

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

A viktoriánus korban okosabbak voltak a britek

Kitekintő, Külhoni tallózó 2013. máj. 17.

A viktoriánus korban okosabbak voltak a britek – állítják brit tudósok. Számításaik szerint az általános intelligenciahányados a szigetországban 1880 óta 14 ponttal csökkent.

A felmérésben – amelyet Michael Woodley pszichológus vezetett – reakcióidőket vetettek egybe: a 19. században feljegyzetteket maiakkal. Megmutatkozott, hogy átlagosan 183 milliomod másodpercről 250-re nőtt a reakcióidő a férfiak esetében, a nőknél pedig 187-ről 277-re az utóbbi 130 évben.

A kutatók hangsúlyozzák, hogy a valódi intelligenciaszinteket nehéz közvetlenül összevetni, mivel a ma embere iskolázottabb, jobb egészségügyi ellátásban részesül, jobban táplálkozik, viszont a reakcióidő jól mutatja az általános intelligenciát, jelzi a kreativitást és találékonyságot, amelyek jól érvényesülhettek a viktoriánus korban, ám mára ezek a képességek sokat hanyatlottak.

“Az intelligencia visszaesése nagy valószínűséggel a természetes kiválasztódással magyarázható. A legintelligensebb embereknek immár kevesebb gyerekük van, mint korábban, míg a kevésbé kedvező génekkel bíró embereknek magasabb a túlélési esélye” – idézte Woodley-t a The Daily Telegraph című brit lap.

Forrás: Múlt-kor történelmi portál

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor