Scroll To Top

Nem kérünk a fasiszlám terrorból!
Már kaptunk belőle 150 év kóstolót !
Azóta is csonkák és nyomorultak vagyunk...

Jugoszláv bombázás – Magyar megindulás

Örök dicsőség a Magyar Királyi Honvédség katonáinak!

A magyar csapatok megindulását megelőzően a jugoszlávok már magyar városokat bombáztak.

1941. április 7-én jugoszláv gépek bombázták Szegedet (pl. a vasútállomást és a vasúti hidat), az egyik gépet le is lőtte a magyar légvédelem. A lelőtt jugoszláv gép (angol gyártmányú Blenheim gép volt) roncsait napokig bárki megszemlélhette a szegedi Móra Múzeum előtti parkban.

 

Szegedet váratlanul érte a légitámadás. A légiriadót már csak a bombázás megkezdése után rendelték el. Késve lépett működésbe a légvédelem is, utána azonban heves tüzet zúdított a támadókra. A vasúti hidat bombázó Blenheimet gépágyútalálatok érték. A repülőgép a folyó túlpartján, az újszegedi kendergyár területére zuhant. A személyzet mindhárom tagja, Vlagyimir Jovicsics, Mirko Jovanovics és Marko Toskovics életét vesztette. A szegedi Belvárosi temetőben temették el őket.

Ezekben a napokban Siklóst is jugoszláv bombatámadás érte, valamint többször is mélyen berepültek a magyar légtérbe.

Tehát nem Magyarország szegte meg az örök barátsági szerződést, hanem Jugoszlávia.

A magyar csapatok ennek ellenére viszont még mindig nem indultak meg!

Erre csak akkor került sor amikor Horvátország kikiáltotta a függetlenségét, ezáltal de jure és de facto Jugoszlávia megszűnt létezni, tehát a magyar-jugoszláv békeszerződés is hatályát vesztette.

Image result for teleki pál

Ilyen vonatkozásban is értelmetlen és indokolatlan volt Teleki Pál miniszterelnök öngyilkossága, hiszen Magyarország ebben az esetben sem sértett meg egyetlen nemzetközi szerződést sem.
Velünk szemben viszont a győztes nagyhatalmak (Sztálin, Churchill, Roosevelt) minden létező szerződést megszegtek, egymást képesek voltak bármikor kijátszani, elárulni, hátbaszúrni, nemzeteket eladni, mint a rabszolgákat a piacon.

Édes Erdély

Ajánlott olvasmány még:

Szeged jugoszláv légitámadása
Ma 75 éve hazatért a Délvidék!
Ma 75 éve hazatért a Délvidék!
Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

Szerkesztőségünk természetesen az olvasói levelekkel való egyetértés, vagy egyet nem értés jogát mindenkoron fönntartja.

A szerzőről

Dr. Szabó László

Dr. Szabó László - a Szögedi Védegylet alapítója és elnöke, a 2019-es választás egyetlen tősgyökös szögedi polgármesteri jelöltje