Scroll To Top

Tögye csak mindönki, amit tönnie köll,
És mindön úgy lössz, ahogy lönnie köll !

Ondógyógyító dió

Évtizedek óta közismert tény, hogy az amerikai félfiak (a hajdan öntudatos férfiak elfajzott fiai) jelentős arányban meddők, ill. csökkent termékenyítő képességűek.

A „nyugati” – tehát génpocskolt és agyonvegyszerezett – étrenden élő, egészségesnek tűnő fiatalemberek úgy javíthatják ondajuk minőségét, ha minden nap elrágcsálnak egy kis csupor diót. Szándékosan és tudatosan nem az „ifjú” szót használom itt, hiszen a „fiatal” eredetileg és valójában annyit tesz, hogy „fiatlan” azazhogy „fia-tal(an)”, vagyis ‘gyermektelen’.

A „Szaporodásélettan” (Biology of Reproduction) 2012. Újkenyér hava (augusztus) 15.-ei számában tudósít arról a vizsgálatról, mely szerint az egészségesnek tűnő, fiatal, 20-as és 30-as éveikben levő amerikai félfiakban javult az ondósejtek életképessége és mozgékonysága, ha naponta 75 grammnyi diót ettek.

Dió (Juglāns regia) – ’Juppiter monyai’ – Rustedstrings képe

A dió-nemzetség 21 faja az Óvilágban Délkelet-Európától Japánig, az Újvilágban Délkelet-Kanadától nyugatra Kaliforniáig, délre Argentínáig előfordul. A nemzetség neve, Juglāns a Jovis glāns, azaz „Juppiter makkja” kifejezésből ered – átvitt értelemben, ’(fő)istennek való termés’, de ’Juppiter monya’-ként is értelmezhető. Talán tudtak, de legalábbis sejtettek valamit a dió termékenyítő erejéjől már a régiek is…

Júpiter és Júno („Az Istenek szerelmei” képkörből) – a bolognai Annibale Carracci freskóján a Farnese palotában, mely ma a francia nagykövetség épülete Rómában (1597)

A terméketlenség illetve a csökkent termékenyítő képesség gyakori gond, vegynyugati világszerte mintegy 70 millió párt érint. Az esetek felében-harmadában az ok a félfi ondajának minősége. A számos ok közül a légszennyezettség, az egészségtelen életmód, de főleg a mérgező, vegyszerezett „nyugati” étrend.

A tömegétkezdék befülledt olajsütőiben tobzódó roncs-zsírok (transz-zsírsavak) roncsolják az ondósejteket is.  A „Termékeny-Meddő” (Fertil Steril) lap egy tavalyi tanulmányában már igazolta és hírlelte is ezt. Aki egészséges otthoni főzőcske helyett inkább a multikulti mocsarában fetreng, csak magára vethet!

Most azonban itt van számukra az új remény: a régi jó dió! A régi szép Magyarországon egész útszéli fasorokat ültettek belőle, hogy jusson a legszegényebb kivert vándornak is belőle bőven.

A diódiéta már 12 héten belül javulást jelent az ondó minőségében. Ennyi idő alatt már egyértelmű az ondósejtek méretének, mozgékonyságának és életképességének javulása. Sőt a diódiétázók ondajában még a örökítőanyag (gének) hibáinak előfordulása is jelentősen csökkent egyetlen évszak alatt.

Dr Sz L

 

A gondolatindító közlemény: Walnuts May Improve Sperm Quality
Az eredeti tanulmány: Walnuts Improve Semen Quality in Men Consuming a Western-style Diet: Randomized Control Dietary Intervention Trial
Ajánlott olvasmány még magyarul: Spermiumjavítás dióval
Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Dr. Szabó László

Dr. Szabó László - a Szögedi Védegylet alapítója és elnöke, a 2019-es választás egyetlen tősgyökös szögedi polgármesteri jelöltje

Hírek

Esti fények
Esti fények
2024 máj. 25.

Újszegedi Nagy Árvíz

2024 máj. 25.
Újszegedi Nagy Árvíz
Kátyúváros
Kátyúváros
2024 máj. 23.
Juhász Gyula – Május
Juhász Gyula – Május
2024 máj. 21.
A TÁPAI KRISZTUS
A TÁPAI KRISZTUS
2024 máj. 20.

Berzsenyi szülinapján

2024 máj. 7.
Berzsenyi szülinapján
Gyalu – Szent Sebestyén
Gyalu – Szent Sebestyén
2024 márc. 27.

Kalendárium

Hősök Kapuja
Hősök Kapuja
máj. 30.

Ady szavaival élünk és túlélünk:

Most perc-emberkék dáridója tart,
De építésre készen a kövünk,
Nagyot végezni mégis mi jövünk.
Nagyot és szépet, emberit s magyart.

Ady Endre 1908-ban, 31 évesen (Székely Aladár felvételén)