Scroll To Top

A bűnvándorlás támogatása bűnpártolás !
Az illegális (törvénytelen) bevándorlás támogatása bűnrészesség !
Érdemes volna a bűnpártoló Európának végre a jog talajára lépni !

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Hungarikum-ünnep Hévízen

Hungarikum-vigalmat rendeznek Hévízen

Hévíz, 2012. április 2., hétfő (MTI) – Első alkalommal rendezik meg Hévízen a “hungarikumfesztivál”-t, amelyen a hangversenyek (koncertek), a kiállítások és más rendezvények vonultatják föl a külföldi vendégek számára is a magyar értékeket.

Talán idővel azt is megértik majd, hogy egy ilyen rendezvénynek illik magyar nevet adni. A “fesztivál” pedig semmiképpen sem az! Lehet magyarul “ünnep”, “vígság” vagy “vigalom” esetleg “dáridó”, “muri”, vagy “hejehuja”, de semmiképpen sem “fesztivál”.

A Festetics György Művelődési Központ szervezésében szerdán kezdődő és húsvét hétfőjén záruló Hévízi Hungaricum Fesztivál a városháza tájékoztatása szerint kifejezetten a magyar nemzeti értékekre alapoz, remélve, hogy a város polgárai és az ide látogató vendégek számára egyaránt igényes kulturális, szórakoztató és ismeretbővítő programokkal szolgál.
A fesztivál során minden nap neves fellépők látogatnak Hévízre, mások mellett például a Muzsikás Együttes, vagy a Szélkiáltó Együttes, de még a 100 Tagú Cigányzenekar is.
Magyar termékeket kínáló kézművesvásár is kapcsolódik a rendezvényhez, amely nemcsak vásárlási lehetőséget biztosít, de a népi mesterségek bemutatására és kipróbálására is lehetőséget ad.
A rendezvény sajátos színfoltja lesz az országos pulikutya-találkozó, a Hévízi Muzeális Gyűjteményben pedig Rubik-játékokból, illetve magyar gyártmányú kerékpárokból(?) nyílik kiállítás. A hévízi Deák téren minden műsoron (külföldiek meg programon) ingyen vehetnek részt a látogatók.

MTI nyomán

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Dr. Szabó László

Dr. Szabó László - a Szögedi Védegylet alapítója és elnöke, a 2019-es választás egyetlen tősgyökös szögedi polgármesteri jelöltje