Scroll To Top

Épített értékeiben él a Nemzet.
A hazafiság minimuma épület-örökségünk védelme.

A NASA olyan önkénteseket keres, akik 70 napot ágyban töltenének – havi egymillió forintért

Cikkek 2013. szept. 17.

A NASA önkénteseket toboroz egy kutatáshoz, amelyben a súlytalanság hatásait vizsgálják az emberi szervezetre nézve. A kísérlet során 70 napon keresztül ágyban kell feküdnie az önkénteseknek, mintegy havi 5000 dolláros ( nagyjából 1,1 millió forint) díjazás ellenében.

Akik képesek órákon keresztül mozdulatlanul feküdni a kanapén TV nézés közben vagy számítógéppel játszani anélkül, hogy felkelnének a gép elől, azok számára kiváló lehetőség lehet ez a toborzás. A tanulmány Houston-ban készül a Johnson Space Center-ben, ahol először két hétig, a mindennapi tevékenységeket követik nyomon, hogy a kutatók feltérképezzék a szervezet működését, normális körülmények között.

Ezután pedig 70 napot kell egy döntött ágyban eltölteni, ahol 16 órán át világos van és napi nyolc órában pedig sötét. A hozzáférés biztosított számítógépes játékokhoz , TV-hez , könyvekhez, internethez és látogatókat is lehet fogadni. Az ételeket természetesen ágyba kapja az önként vállalkozó, még a zuhanyzást is ott oldják meg, ágyban fekve.

A kutatók vizsgálata során adódik az egyetlen alkalom, amikor meg lehet mozdulni. A szakértők felmérik a szervezet aktuális állapotát és vizsgálatokat végeznek az immunrendszer, a keringés, a csont és vázrendszer változásaival kapcsolatban. A 70 napot követően egy 14 napos rehabilitáció veszi kezdetét, hogy a testet újra formába hozzák.

Az elsőre könnyű pénzszerzésnek tűnő kutatás, azonban elég súlyos hatással lehet a szervezetre, vérszegénység, a kalcium kimerülése, lábak, vénák meggyengülése és izomszövet veszteség léphet fel, a normál gravitáció nélküli állapotban.

Forrás:  Canadahun.com

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor