Scroll To Top

A magyarellenes terror legfőbb oka a meggyávult magyar ! (Sz.)

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Szegedi püspök: „Ők nem menekültek. Ez egy invázió”

Cikkek 2015. szept. 13.

Szegedi püspök: Ferenc pápának fogalma sincs az itteni helyzetről

Cinikusak és arrogánsak a Magyarországra érkező migránsok, mert ez már rég nem menekülthelyzet, hanem invázió, fogalmazott Kiss-Rigó László egy interjúban. A szeged-csanádi püspök szerint Orbán Viktornak igaza van, Ferenc pápa pedig nincs tisztában a magyarországi helyzettel.

Nem ért egyet Ferenc pápa kijelentésével – miszerint a katolikusoknak erkölcsi kötelessége segíteni a menekülteket – Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök, aki ezzel kapcsolatos nézeteit a The Washington Postnak fejtette ki. „Ők nem menekültek. Ez egy invázió” — fogalmazott a lapnak a püspök, aki szerint ezek az emberek úgy jönnek ide, hogy közben „Allah Akbar”-t kiabálnak. A The Washington Post megjegyzi: Európa más részeivel ellentétben Magyarországon Ferenc pápa felhívásával szemben inkább Orbán Viktor nézete nyert teret, amely félti a keresztény Európát a beáramló muszlimoktól. 

Teljesen egyetértek a miniszterelnökkel” — szögezi le Kiss-Rigó a lapnak, majd hozzáteszi: a pápa ezzel szemben nem ismeri a helyzetet. Kiss-Rigó szerint a helyzet az, hogy Európát elárasztották a magukat menekültnek beállító emberek, de valójában komoly veszélyt jelentenek a kontinens egyetemes keresztény értékeire.

És noha a legtöbb Magyarországra érkező ember Szíriából származik, ahol már több mint 320 ezren haltak meg a háborúban, Kiss-Rigó szerint méltatlan őket támogatni, mivel a legtöbbjüknek van pénze. Hozzátette: szemetet hagynak maguk után, és sokszor az ételt is visszautasítják. „A legtöbbjük cinikus és arrogáns viselkedést tanúsít” — fogalmazott.

A német sajtó is foglalkozik a hírrel

A püspök szavait kedd reggel címlapon hozta a Frankfurter Allgemeine Zeitung online kiadása, megjegyezve, hogy bár a magyarok nem túl vallásosak, a keresztény hagyományok fontos szerepet játszanak, és az emberek a mai napig büszkék arra, hogy Magyarország volt a nyugat védőbástyája az 1500-1600-as évek oszmán támadásai alatt. A német napilap szerint Kiss-Rigó szavai nem képezik az egyház többségi véleményét.

Forrás: Mandiner.hu – Szegedi püspök: Ferenc pápának fogalma sincs az itteni helyzetről

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

mandiner.hu