Scroll To Top

A bűnvándorlás támogatása bűnpártolás !
Az illegális bevándorlás támogatása bűnrészesség !

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Makó 100 éves sportmúltja képekben – a Városnapon mutatják be a Makó Anno sorozat új kötetét

Cikkek 2016. máj. 03.

Ki gondolná, hogy Makón a szervezett sportélet már több mint 100 éves múltra tekint vissza?  Pedig így van: a Maros parti város első sporttörténeti dokumentuma 1909-ből került elő, amikor egy évvel ezelőtt egy ötfős, lelkes szerkesztőgárda nekilátott, hogy áttekintse és összegyűjtse a település sportmúltját megörökítő emlékeket. Halász Tamás főszerkesztő mellé olyan, a helyi sportkörök történetét, működését jól ismerő makóiak szegődtek, mint Forgó Géza, Kovács Sándor, Márton Imre, Ménesi Gábor, Molnár László és Zeitler Ádám – velük együtt sikerült megvalósítani ezt a nagylélegzetű feladatot.

A Makó Anno sorozatban megjelenő, közel 400 oldalas kötetben mintegy 28 sportág itteni múltját összegzi 40 sportbarát – a szerkesztőbizottság tagjaival együtt ennyien segítettek a szövegek megírásában. A kötet páratlan mind terjedelmében, mind pedig megjelenését tekintve: a 24 fejezetben több mint 700 fotó kapott helyet. A szerkesztők a teljességre törekedtek, hiszen a forrás értékű munkában nem csupán a nagy létszámú, vagy sokak által támogatott sportegyesületek története elevenedik meg, mint például a futball vagy a kézilabda, hanem minden olyan sporttevékenység megemlítődik, amelyet szervezett formában, a városban valaha gyakoroltak – így szó esik benne például a természetjárásról, a tekéről vagy a kerékpározásról is. Kiemelt hangsúlyt kaptak természetesen a kivételes sportkarriert befutó makóiak, mint például Erdei János olimpiai helyezett ökölvívó.

A magánkiadásban megjelenő kötet bemutatójára a Városnap programjának keretében kerül sor, május 7-én, 15:00 órától Makón, a Korona konferencia Központ nagytermében. A beszélgetésen jelen lesznek a szerkesztők és a szerzők, és remélhetőleg a könyv minél több szereplője is.

Makó, 2016. május 3.

További információ:

www.makoanno.hu

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor