Scroll To Top

„A mostani járvány ellen a legjobb szer a jókedv, gondtalanság, életvidámság, mert a betegség csak a borult embert meri megközelíteni.” (Krúdy Gyula)

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Radetzky-kaszárnya – Mindenképpen bontana a külföldi kifektető

Cikkek 2016. júl. 28.

A Radetzky-laktanya tulajdonosa perel, hogy tovább bonthasson

Helyre kell állítani az eredeti állapotot a Bem téren

Mint ismeretes, a Fővárosi Kormányhivatal június 2-án kelt határozata kimondta, hogy a Radetzky-laktanya lebontását lehetővé tevő építési-bontási engedélyt a műemlékvédelmi szempontok figyelmen kívül hagyása miatt 2010 májusában jogellenesen adta ki az akkori hatóság. Az engedély ráadásul érvényét veszítette, mivel a befektető nem kezdte meg két éven belül az építkezést. A jogsértésekre és az építtető szabálytalanságaira tekintettel a kormányhivatal visszavonta a műemlék bontására 2010 májusában kiadott engedélyt és leállíttatta a bontási munkálatokat.

Amint arra számítottunk, a Radetzky-laktanya tulajdonosa, a HB Reavis ingatlanfejlesztő társaság bíróságon támadta meg a Fővárosi Kormányhivatal határozatát. A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságnak arról kell döntenie, hogy jogszabályt sért-e a kormányhivatal döntése. Ezzel eldőlt, hogy a Bem téri műemlék kaszárnya kérdésében a bíróság mondja ki a végső szót.

Eközben az I. fokú hatóság június 20-án kiadott határozatával arra kötelezte a társaságot, hogy legkésőbb 2016. december 31-éig állítsa helyre a Radetzky-laktanya eredeti állapotát. A Magyar Patrióták Közössége üdvözli, hogy az I. fokú hatóság a jogszerűtlen rombolás következményeként helyreállíttatja a félig lerombolt élelemtárat és a laktanya főépületének tetőzetét.

Egyesületünk az ügy gyors és megnyugtató rendezését várja a bírósági felülvizsgálattól, mivel a kérdés jogi megítélése egyértelmű, a rombolást leállíttató kormányhivatal felügyeleti jogkörében szabályosan járt el. Természetesen az ügy fejleményeiről tájékoztatni fogjuk támogatóinkat!

Korábban, június 9-én tüntetést tartottunk a helyszínen, a megmozdulásról készített fényképes tudósításunkat itt tekintheti meg: kattintson!

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik kezdeményezésünket adományaikkal támogatták. A Magyar Patrióták Közössége ígéretéhez híven nyilvánosan elszámolt a befolyt bevételekkel és a teljesített kiadásokkal. Az erről készített beszámolót innen töltheti le.

 

Köszönjük figyelmét!

Magyar Patrióták Közössége 


E-mail: magyarpatriotak@gmail.com
Támogasson minket! Bankszámlaszámunk: 63200171-11070966

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor