Scroll To Top

Tögye csak mindönki, amit tönnie köll,
És mindön úgy lössz, ahogy lönnie köll !

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Gyermekeink jövője érdekében !

Cikkek 2020. márc. 02.

Kering az interneten egy ismeretlen forrású szöveg, amiben benne lehet a megoldás a fiatal generáció számára. Nagyon fontos, hogy minél hamarabb kezdjük el alkalmazni, mert a jövő múlhat rajta!

Azt hiszem, kicsit közelebb kerülünk tőle ahhoz, hogy miért nem akarja senki elkezdeni a klímaváltozás elleni küzdelmet a saját háza táján.

Miután a tizenöt éves lányunk könnyeivel küszködött Greta Thunberg beszéde alatt, és mérges lett a mi generációnkra, “akik harminc éve semmit sem tettünk”, úgy döntöttünk, hogy segítünk neki 4 fokkal lehűteni a bolygót ebben a klíma-vészhelyzetben, és a Greta által a tévében bejelentett “teljes kihalás” megakadályozásában.

Tehát újra jövőt fogunk adni a lányunknak!

Ezt a következőképpen hajtjuk végre:

Mostantól kerékpárral megy az iskolába, mert autóval vinni/hozni a szén-dioxid mennyiséget növeljük a légkörben. Természetesen hamarosan tél lesz, és akkor majd bicikli helyett busszal akar menni, de amíg ez dízelbusz, ez nem tűnik előnyösnek az éghajlat szempontjából. Most természetesen elektromos kerékpárt kér, de megmutattuk neki a lítium-kitermelés által okozott pusztítást a természetben. (Ezenkívül súlyosan mérgező a savas és zselés ólomakkumulátor, a NiCd akkumulátor, ill. a primer elemek jelentős része). Tehát ez is csak pedálozás lesz. Mi is így jártunk az iskolába.

Lekapcsoltuk a radiátort is a szobájában a gázok égetése, ill. a szén-dioxid kibocsátás miatt. Most este tizenkét fokra esik le a hőmérséklet, de télen néha fagyhat. Ebben az esetben megígértük, hogy külön pulóvert, sapkát, és kesztyűt kap. Ugyanezen okból megállapodtunk abban, hogy mostantól csak hideg vízben zuhanyozhat. Mostantól ő maga fogja mosni a ruhákat a mosódeszkával, mert a mosógép, szárítógép egyszerűen energiafogyasztó.

A poliészter (műszál), nejlon és akril (szintetikus anyagok) ruhái hasonló környezeti hátrányokkal rendelkeznek, és mivel alapvetően kőolaj-eredetű műanyagok, ezért akár több száz év is lehet a lebomlási idejük. Ezért hétfőn mindent elviszünk egy használtruha-boltba. Találtunk neki egy ökoboltot, ahol csak festetlen, fehérítetlen vászonból, gyapjúból és jutából készült ruhákat árusítanak. Az éghajlatért meg kell szenvedni. A pamut nem jöhet szóba, ez távoli területekről származik, a szállítása drága, és rovarölő szert használnak rá. Most láttuk az Instagramon, hogy gyermekünk nagyon dühös lett. Nem ez volt a szándékunk. De később, este 7 órakor kikapcsoljuk a WiFi-t, és csak holnap, vacsora után kapcsoljuk be újra. Ily módon megtakaríthatunk áramot, nem lesz elektrostressze és teljesen elszigetelten a külvilágtól, jobban tud majd koncentrálni a házi feladataira. Esténként tizenegy órakor kikapcsoljuk az áramot, így a sötét valóban sötét lesz. Ez is sok energiát takarít meg.

Nem mehet téli sportokat űzni. Nem mehet nyaralni sem, mert nyaralási rendeltetési helyeink kerékpárral nemigen megközelíthetetlenek. Visszatérni a nagyszüleink CO2-kibocsátásához és klímalábnyomához egyszerűen azt jelenti, hogy ugyanúgy élsz, mint a nagyszülők. Ők pedig soha nem voltak nyaralni, akár még kerékpárjuk sem volt.

CO2 lenyomat nélkül nincs hús, hal és baromfi sem. Szójaalapú húspótlók sem lesznek, ugyanis az erdőirtás egyik legfőbb oka a szójatermesztés. Az importált élelmiszereket is mellőzni fogjuk, mert ennek is negatív ökológiai hatása van és rengetegbe kerül a szállitás.

Gondoljunk a távoli országokból származó termékek szállításával járó szén-dioxid kibocsátásra is. Így, egyáltalán nem lesz banán Afrikából, csoki és kávé Dél-Amerikából, vagy narancs a Dél-Európából.

Ezért csak hazai burgonya, zöldség, gyümölcs lesz, és ezek is csak a hideg talajból, mert az üvegházak kazánokat, CO2-t és mesterséges világítást használnak. Ez sem környezetbarát és nem használ a klímavédelem érdekében. Kenyér lesz, de a sajtot, a joghurtot, a túrót és a tejszínt is mellőzzük mivel ezek tehenektől származnak (nagyüzemi állattenyésztés ökolábnyoma). Nyáron természetesen nem lesz fagylalt. Nem lesz üdítő és sör sem lesz, mivel a buborékok CO2-k. Amúgyis fogyni akart néhány kilót, nos, ez így működni fog.

Az összes műanyagot betiltjuk, mert fosszilis tüzelőanyagok kinyerésével hozzák létre, rendkívül nagy szénlábnyommal rendelkeznek. Mindent ami acélból és alumíniumból van, el fogjuk távolítani. Láttad már valaha, hogy egy nagyolvasztó mennyi energiát fogyaszt? És végezetül: nem kap sminket, szappant, sampont, krémet, testápolót, kondicionálót. Az egészségügyi betétje pedig vászonból lesz, éppen úgy, mint régen.

Ily módon megakadályozhatjuk a lányunk által említett “tömeges kihalást” és az egész ökoszisztéma eltűnését. Miatta tesszük!!!

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor