Scroll To Top

Nem kérünk a fasiszlám terrorból!
Már kaptunk belőle 150 év kóstolót !
Azóta is csonkák és nyomorultak vagyunk...

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Nyomozás a Tincturus Papricus után – Szombaton paprikafeszt Alsóvároson

Rendezvények 2013. okt. 03.

A Tincturus Papricus, azaz a pálinkába áztatott paprika nyomába eredhetnek a látogatók most szombaton a szegedi Alsóvárosi Paprikafesztiválon. Különböző feladatok megoldásával kell egy rejtélyt felderíteniük a résztvevőknek az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontban és az Alsóvárosi tájházban október 5-én.

A ferences szerzetesnek, Odiló testvérnek és a paprikatermesztőnek, József gazdának segíthetnek az Alsóvárosi Paprikafesztivál látogatói egy rejtély felderítésében most szombaton. A két kitalált személy közös nyomozásba kezd: a kolostori könyvtárban egy régi cikkre leltek, mely a paprika gyógyerejéről és egy szűrszabólegényről szól, aki 1850-ben New Yorkba utazott. Innen indul a nyomozás, melynek folytatásához a látogatók leleményességére, okosságára és ügyességére lesz szükség.

A Tincturus Papricust, azaz a pálinkába áztatott paprikát gyógykészítményként használták a szegedi ferences szerzetesek a 15. századtól: elsősorban a szúnyogcsípést gyógyították vele, emellett belsőleg is alkalmazták. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy 30-40%-kal alacsonyabb volt a különböző járványok áldozatainak száma Szegeden, mint az ország többi részén.

Az Alsóvárosi Paprikafesztivált idén első alkalommal rendezik meg Alsóvároson: október 5-én minden a paprikáról szól majd az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontban és a Napsugaras Tájházban. Kolostori ispotállyal, gardrób-tuninggal, különleges paprikás ételekkel, bábosokkal és paprikabállal várják a résztvevőket most szombaton.

Az I. Alsóvárosi Paprikafesztivált október 5-én, szombaton tartják az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontban és a Napsugaras Tájházban. 

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor