Scroll To Top

„Szeged olyan remekül meg van építve…
Az építészeknek csak igazodniuk kellene az adottságokhoz!”
Ördögh László (építész)

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Szerelem első vérig és Beri Ary a szegedi Múzeumok Éjszakáján

Rendezvények 2015. jún. 14.

Élete első szerelmének üzenhet bárki a szegedi Múzeumok Éjszakáján: a „Szerelem első vérig” című film harmincadik születésnapja alkalmából a Móra Ferenc Múzeum előtt helyeznek el egy szerelmes dobozt, ahová az üzeneteket várják. A múzeumi éjen a főszereplővel, Beri Aryval is találkozhatnak az érdeklődők.
A szerelmes dobozt június 16-án, kedden 11 órakor helyezik ki a múzeum főlépcsőjéhez sajtónyilvános esemény keretében.

A Szerelem első vérig című filmet éppen harminc éve, 1985-ben mutatták be. A kultikus alkotás bizonyos jeleneteit a Móra Ferenc Múzeumnál forgatták: a főszereplők a múzeumi oroszlánok „segítségével” váltottak titkos szerelmes üzeneteket.

A film apropóján most az első szerelmek lesznek a főszereplők a szegedi Múzeumok Éjszakáján: a közgyűjtemény munkatársai egy szerelmes dobozt helyeznek el az oroszlánok talapzatán, melyen keresztül az első szerelmünknek üzenhetünk. Az üzeneteket anonim módon, név nélkül várják, az éjszaka után pedig be is mutatják majd őket.

Az idei szegedi Múzeumok Éjszakájának vendége lesz a Szerelem első vérig főszereplője, Beri Ary, azaz Berencsi Attila, valamint a forgatókönyvíró, Horváth Péter is. Beri Ary ezen az estén zenészként is szerepel majd: itt fogja először eljátszani szabadtéren, nagyközönség előtt egyik szerzeményét.

A szerelmes dobozt június 16-án, kedden 11 órakor helyezzük ki a Móra Ferenc Múzeum főlépcsőjéhez.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor