Scroll To Top

Szeged, ahol ma a sikkasztást, a haverhízlalást
és hűtlen kezelést, a hagyománypusztítást „fejlesztés”-ként emlegetik...

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Francia nyelvű nemzetközi tanulmányok mesterszak indul ősztől Szegeden

Szögedi hírek 2012. máj. 23.

Francia nyelvű nemzetközi tanulmányok mesterszak indul ősztől Szegeden. Erről írt alá együttműködési megállapodást szerdán Szabó Gábor akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Pierre Mathiot, az észak-franciaországi Lille Politikatudományi Intézetének (IEP) vezetője a párizsi magyar nagykövetségen – tájékoztatta az MTI-t a külképviselet.

Az eseményen jelen volt Francois Laquiez, a budapesti Francia Intézet igazgatója és Trócsányi László párizsi magyar nagykövet.
A megállapodás értelmében a Szegedi Tudományegyetem Európa-tanulmányok Központban közös francia nyelvű nemzetközi tanulmányok mesterképzést indít ősztől a két intézmény. A hallgatók egyidejűleg mindkét egyetem diplomáját meg tudják szerezni. A képzésre a magyar hallgatókon kívül többek között Franciaországból, Moldáviából, Montenegróból, Koszovóból és Vietnamból is érkeznek diákok. A képzéshez a két ország anyagi támogatást nyújt és annak megvalósításában részt vesz a Louvain-la-Neuve-i Katolikus Egyetem Európa-tanulmányok Intézete is.

(MTI)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor