Scroll To Top
2021. Mag hava (Október) 26.-a - Örs, Dömötör, Armand neve napja.      Köszöntés nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

Kátyú, mutyi, szocimborák - mindönre kiterjedő városgarázdálkodás...

Ez a balvezetés átütő "sikere" Szegeden!

Szeged a halott Város

Szent-Györgyi-emlékkoncertet ad a Szegedi Szimfonikus Zenekar

Rendezvények, Szögedi hírek 2012. nov. 09.

Szeged, 2012. november 9., péntek (MTI) – Mintegy egyórás hangversennyel kapcsolódik a Szent-Györgyi Emlékév programsorozatához a Szegedi Szimfonikus Zenekar: szombaton a Szegedi Nemzeti Színházban idézik meg a tudós Nobel-díja tiszteletére adott 1937-es koncertet.

A magas kitüntetés alkalmából a Szegedi Szimfonikus Zenekar jogelődje, a Szegedi Filharmonikus Egyesület zenekara 1937-ben hangversenyt adott Szent-Györgyi Albert tiszteletére a Szegedi Városi Színházban, a mai Szegedi Nemzeti Színház jogelődjében.
A műsor annak idején nem volt speciálisan válogatott, hanem azt játszották el, ami a zenekarnál készen volt, a tudósnak ajánlva a műsort. Az egyetlen műsorszám, amelyet kifejezetten neki szántak, a Rákóczi induló volt – idézte fel az MTI-nek Gyüdi Sándor, a zenekar vezetője, az est karmestere.
A korabeli repertoárt most a tudóshoz, az egyetem rektorához jobban kapcsolódó darabokkal egészítik ki. Az eredeti műsorból átveszik Beethoven VII. szimfóniáját és Berlioz Rákóczi-indulóját, de eljátsszák Brahms Akadémiai ünnepi nyitányát is.

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

ERDÉLYBEN

okt. 26.
ERDÉLYBEN
P–51 Mustang
P–51 Mustang
okt. 26.