Scroll To Top

Nem kérünk az iszlám terrorból!
Már kaptunk belőle 150 év kóstolót !

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Elindult a Katolikus Karitasz Egymillió csillag a szegényekért akciója

Szögedi hírek 2012. dec. 02.

Szeged, 2012. december 2., vasárnap (MTI) – Az ország tizenegy egyházmegyéjében, csaknem kétszáz településen gyűjt adományokat a következő egy hétben a Katolikus Karitasz; a nélkülöző családok és egyedülállók megsegítése érdekében szervezett Egymillió csillag a szegényekért akció Szegeden kezdődött meg vasárnap.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta: az Egymillió csillag akció 1998-ban, Franciaországból indult, hogy meghódítsa az európai kontinenst. 1999 karácsonyán elsőként Spanyolország, Németország és Svájc csatlakozott a programhoz. A Caritas Europa 2005-től, a Caritas Internationalis pedig 2006-tól vesz részt önállóan ebben az akcióban. A kezdeményezés célja az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése.
Magyarországon a szolidaritás egymillió csillaga 2008. december 7-én ragyogott föl először, és azóta advent idején egy héten keresztül nap mint nap arra figyelmeztet, hogy vannak nálunk szegényebb emberek, akiknek napi megélhetési gondjaik vannak. Figyeljünk rájuk, segítsünk rajtuk – fogalmazott a katolikus jótékonysági szervezet vezetője.
A régiek úgy tartották: valahányszor lehull egy csillag, meghal valaki a földön, és valahányszor fellobban egy csillag fénye, szeretet gyúl egy emberi szívben. Ezt a fényt hivatott jelképezni egy kis gyertya, melyet a Katolikus Karitasz önkéntesei az elkövetkező egy hétben tizenegy egyházmegye csaknem kétszáz településen adventi vásárokban, tereken, templomok előtt kínálnak a járókelőknek. A gyertyákért felajánlott adományokból a jótékonysági szervezet élelmiszercsomagokat, tűzifát, játékokat vásárol karácsonyra a nélkülöző családoknak és egyedülállóknak – ismertette Écsy Gábor.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor