Scroll To Top

A szegedi „üvegzsebes” balvezetés
12 évi „tiszta” mérlege 30 milliárd forintos hiány!
(A többi veszteséget még rejti a szoci szutyok...)

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Kutatókkal keresi az együttműködést a KSH

Szögedi hírek 2012. dec. 04.

Szeged, 2012. december 4., kedd (MTI) – Kutatóknak kínál együttműködési lehetőséget a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), a szakemberek jövő tavasztól akár a 2011-es népszámlálás anonimizált, de részletes adatsorait is megismerhetik – közölte Németh Zsolt, a KSH társadalomstatisztikai elnökhelyettese kedden Szegeden.

A KSH által összegyűjtött adatok akkor nyerik el igazi értelmüket, ha konkrét kutatások, elemzések alapjául szolgálhatnak – mondta a szakember a KSH társadalomstatisztikai felméréseit bemutató felhasználói fórumon, amelyen a szervezet a kutatás és az oktatás területére kiterjedő együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetemmel.
A hivatal különféle csatornákon keresztül nyújt adatokat a kutatóknak elemzéseikhez. A legrészletesebb adatokhoz a KSH központi kutatószobájában férhetnek hozzá a szakemberek. Az itt általuk összeállított adatbázisokat a hivatal munkatársai adatvédelmi szempontból ellenőrzik, hogy később se lehessenek beazonosíthatók az adatszolgáltatók – tudatta az elnökhelyettes.
Hozzátette: a jövő év második felétől a központi kutatószobával azonos feltételek között várják a szakembereket a hivatal regionális főosztályain.
A kutatók akár már az adatfelvétel időszakában is bekapcsolódhatnak a munkába, s akár kiegészítő kérdéseket is beilleszthetnek egy-egy felmérésbe – mondta Németh Zsolt.
A szakember közölte, arra is lehetőség van, hogy elemzés fejében a KSH fiatal kutatók számára adatokat bocsát rendelkezésre, az ez alapján készült tanulmányt pedig megjelenteti valamelyik szakmai folyóiratában.
A 2011-es népszámlálás végleges adatait 2013 márciusának végétől hozza nyilvánosságra a KSH. A felmérésnek az internetes válaszadás lehetősége mellett az is szakmai újdonsága volt, hogy az adatfelvétel során úgynevezett geokódokat használtak, amelyek lehetővé teszik a települési szintnél mélyebb elemzések készítését is – tudatta az elnökhelyettes.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor