Scroll To Top

„Ébredj, hazám, mert ha most nem ébredsz,
Soha többé nem lesz ébredésed…” ( Petőfi – A Nemzethez )

4. Toros Pálinkafesztivál

Hungarikumok, Szögedi hírek 2013. febr. 27.

4. Toros Pálinkafesztivál

Széchenyi tér 2013. február 28.-március 03.

A korábbi fesztiválok hagyományait megtartva az idei évben is a  Széchenyi téren állíthatnak ki a termelők, vetélkedhetnek a böllércsapatok és a káposztafőző családok, kóstolhatnak, vásárolhatnak a látogatók.

A rendezvény célja, hogy közelebb hozza a városlakókhoz a vidék-Magyarország hagyományos ízeit, a disznótorok atmoszféráját egy komplex gasztrokulturális élmény keretében. Kiállítóink a házias hús- és füstölt árut előállító őstermelők, kistermelők, élelmiszeripari kisvállalkozások, tradicionális pálinka-különlegességek gyártói és forgalmazói, hazai borászatok, valamint hagyományos disznótoros ételeket kínáló vendéglátó vállalkozások köréből kerülnek ki.

 

A fesztivál első napja a Torkoskodó Csütörtök, ezen a napon minden „disznóság” fél áron kapható a pecsenyesütőknél. A fesztivál keretében a szombati napon – az esemény hagyományainak megfelelően – a Böllércsapatok Versenyét rendeznek, amelyen a nevező szegedi vállalkozások és szervezetek versenyeztetik a helyszínen készített torostálaikat.

 

A vasárnap a Családok Napja, Káposztafőző Versennyel.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...