Scroll To Top

Épített értékeiben él a Nemzet.
A hazafiság minimuma épület-örökségünk védelme.

A víz világnapja – A kulisszák mögé is benézhetnek a látogatók az Anna- fürdőben

Szögedi hírek 2013. márc. 20.

Az előzetesen regisztráló gyerekek és diákcsoportok a kulisszák mögé is bepillanthatnak egyes fürdőkben a víz világnapja alkalmából rendezett programokon: megnézhetik például, hogyan működik a medencék tisztítóberendezése, máshol pedig megtekinthetik azokat a gépeket, amelyek az élménymedencékben a hullámokat gerjesztik.

Több mint harminc magyarországi fürdő várja azoknak az iskoláscsoportoknak, diákoknak a jelentkezését, akik a víz világnapján többet szeretnének tudni Magyarország vizeiről, fürdőzési szokásairól. A nyitott napokon egyes fürdőkbe ingyenesen, másokba kedvezményes jegyekkel lehet belépni – közölte a Magyar Fürdőszövetség az MTI-vel.
  Az algyői Borbála Fürdő, a Fabó Éva Sportuszoda és a Sárvári Gyógyfürdő is vezetett túrákkal várja a diákokat, akik beléphetnek a gépházba, a medencék alatti területekre is.


    A szegedi Anna Fürdőben március 21-én a gyerekek vezetett séta során megtekinthetik az 1896-ban épült műemlék fürdőt, megkóstolhatják az 1927-ben feltárt Anna gyógyvizet és képekkel illusztrált előadást hallgathatnak meg az egészséges fürdőzésről.
A helyi programokról aktuális információk a www.vizvilagnap.hu központi honlapon és a fürdők saját honlapjain érhetők el.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor