Scroll To Top

„Jaj annak a népnek, amelynek a történelmét az ellenségei írják!” (Seneca)

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok programsorozata

Szögedi hírek 2013. júl. 04.

Szeged, 2013. július 4., csütörtök (MTI) – Jacobi Viktor Leányvásár című nagyoperettjével pénteken kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok idei műsora, amely augusztus 20-ig tart.

A népszerű operettet Gothár Péter rendezésében három estén láthatja a közönség a szegedi Dóm téren.
Herczeg Tamás, a fesztivál új igazgatója az MTI-nek elmondta: szépen előkészített műsort vettek át Harangozó Gyula művészeti vezetővel, csupán egy kisebb korrekciót kellett a programban végrehajtani. George Gershwin Porgy és Bess című operája került be a műsorba. A darabbal visszatér az opera műfaja a legnagyobb hazai szabadtéri színpadra, a dzsesszes dallamvilágú mű azonban a musicalrajongók számára is kedves lehet – mondta a színházi szakember.
A darabot évtizedek óta nem játszották Magyarországon. Herczeg Tamás tájékoztatása szerint az augusztus 9-től látható Porgy és Bess próbái már elkezdődtek New Yorkban, a szólisták, a karmester és a rendező onnan érkeznek majd, és adják elő az operát a Szegeden felépített díszletek között.
Az igazgató elmondta, hogy az elmúlt évhez képest időarányosan 24 százalékkal jobbak a jegyértékesítés eredményei. A szakember bízik abban, hogy ezt az előnyt augusztusig sikerül megőrizni és az időjárás is kegyes lesz a szabadtéri fesztiválhoz.
A játékok programja a Leányvásárt követően Az Operaház fantomjával folytatódik, majd az Elfújta a szélt láthatja a közönség, ezt az Operagála, illetve a Porgy és Bess követi, a záró produkció pedig az István, a király harmincéves jubileumi előadása Alföldi Róbert rendezésében. A fesztivál kisebbik játszóhelyén, Újszegeden az Egy bolond százat csinál című zenés vígjátékot mutatják be, itt koncertezik az Európai Orvostanhallgatók Szimfonikus Zenekara és Kórusa, és lesz Szegedixie gála is.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor