Scroll To Top
2021. Mag hava (Október) 20.-a - Vendel, Irén, Kleopátra neve napja.      Köszöntés nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

A szegedi értelmiség már nem létezik!
Elnyelte a közrettegés! ... meg a köz-közöny...
Értelmiségiek elszigetelten éldegélnek ugyan,
de nem alkotnak már semmiféle közösséget...
Ha írni sem mernek, hát nekik szól ez a lap!

Szeged a halott Város

Megújult a szegedi Csillag börtön

Szögedi hírek 2013. aug. 02.

Befejeződött a Szegedi Fegyház és Börtön, azaz a Csillag felújítása a Mars téren. Már a műszaki átadáson is túl vannak a kivitelezők. Szegedem egyébként igencsak patinás épületére közel 50 millió forintot költöttek.

A Csillagot három hónappal ezelőtt kezdték el felújítani. Egyrészt esztétikai okokból kezdtek munkálatokba, másrészt nem akarták megvárni, hogy komolyabb gond legyen a Csillag főépületével. A pénteki ünnepélyes átadásra a fegyintézet környékét is rendbe rakják.

Tikász Sándor, a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnoka a Rádió 88-nak elmondta: a mostani felújítás mellett a jövőben is szeretnének költeni a börtönre. A bástyafal is komoly felújításra szorul minkét oldalán: vízszigetelés és vakolás következhet a jövőben.

A beruházáshoz kapcsolódott a Dorozsmai úti egység fejlesztése is. Új konténer-öltözőket építettek, a munkatársak számára. A hármas, fogvatartotti körleten később tetőfelújításba kezdenének.

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium