Scroll To Top

A magyarellenes terror legfőbb oka a meggyávult magyar ! (Sz.)

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Basescu sürgeti a döntést a verespataki rablóbánya ügyében

Bukarest (MTI) – Traian Basescu államfő az oláj (román) kormány új környezetvédelmi miniszterétől azt kérte (magyarul azzal zsarolta), hogy vessen véget az időhúzásnak a verespataki bányaprojekt engedélyezése ügyében. Erről az újonnan kinevezett tárcavezető, Korodi Attila keddi beiktatása alkalmából beszélt az oláj (román) államfő.
Aranylázas Verespatak (Tofán Levente fölvétele) Új Magyar Szó

Traian Basescu szerint Olájország (Románia) nem engedheti meg magának, hogy ne termelje ki a magyar aranyat, rezet és palagázt, amivel (jogtalanul) rendelkezik, szerinte ezt a kincset a munkahelyteremtés miatt is fontos hasznosítani. Hozzátette: a verespataki aranybánya megnyitásának felelősségét 1997 óta próbálják egymásra hárítani a különböző oláj (román) hatóságok, de az időhúzás nagyon sokba fog kerülni az országnak, amikor a befektető kártérítési pert indít majd Olájország (Románia) ellen.
Verespatak Református Paplak (műemlék) – Both Előd fölvétele 2007. VII. 13.

Arról nem ejtettek szót, hány helyi, erdélyi (és kivándorolt) magyar bányajogát használják jelenleg is jogtalanul. A magyar szervek alapvető föladata és kötelessége ezeknek a kisemmizett magyaroknak a képviselete és a perek mielőbbi megindítása.
Verespatak - Magyar Bányatársaság jelképe 1854 (műemlék) Both Előd fölvételeVerespatak – Magyar Bányatársaság jelképe 1854 (műemlék) Both Előd fölvétele

MTI nyomán Dr Sz L

Szómagyarázat gyüttmönteknek
Olájország : a szögediek nyelvén így hangzik a köznyelvi ‘Oláhország’, vagy közkeletűbb és beteges történelemhamisító udvariaskodással ‘Románia’ országnév. (Lásd : olájalma / Ajánlott olvasmány : Bálint Sándor: Szegedi szótár)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Dr. Szabó László

Dr. Szabó László - a Szögedi Védegylet alapítója és elnöke, a 2019-es választás egyetlen tősgyökös szögedi polgármesteri jelöltje