Scroll To Top

Szeged, ahol ma a sikkasztást, a haverhízlalást
és hűtlen kezelést, a hagyománypusztítást „fejlesztés”-ként emlegetik...

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Omlik a fal, fa nő a tetőn, pusztul a legendás iskola

Barmolmányok 2013. szept. 11.

Egy éve költözött a belvárosba és azóta lakatlan a Corvin Mátyás Szakközépiskola Hódmezővásárhelyen. Az egy esztendő nyomot hagyott az épületen.

A vendéglátóipari iskola a tavalyi évet már a Városház utcában, a volt SZTK épületében kezdte meg, a gyakorlati helyként is szolgáló konyhát a Fekete Sasban alakították ki. Azóta a volt Kossuth épületéhez hasonlóan – abból két éve költöztek el – az iskola lakatlan.

A masszív téglaépület közelről már-már balkáni állapotokat mutat. Omlik a fal, gazos a fal töve, fák, bokrok nőnek a tetőn. A Hóvirág utcai iskolában – mely az előző rendszerben Komócsin Zoltán nevét viselte, és már senki sem tudja ki volt ő – ezrek tanultak és kaptak szakmát.

Érdeklődtünk az épület további hasznosításáról, de választ nem kaptunk. A legutóbbi vásárhelyi közgyűlésen Lázár János országgyűlési képviselő arról beszélt, az iskolát a katolikus egyház vásárolta meg, mivel a szomszédságában lévő általános iskolát kívánja bővíteni.

Erre 5-700 millió forintot költenének, mondta Lázár. Levélben megkerestük a fenntartó Katolikus Egyházat, ám választ eddig tőlük nem kaptunk.

Forrás: hir24.hu

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor