Scroll To Top

Kátyú, mutyi, szocimborák - mindönre kiterjedő városgarázdálkodás...
Ez a balvezetés átütő „sikere” Szegeden!

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Nyári vízfogyasztási tanácsok

Egészségügy 2013. júl. 16.

Dr. Varga Zsuzsa élelmiszeripari mérnök ad nyári vízfogyasztási tanácsokat a Semmelweis Egyetem honlapján.

Naponta két, két és fél, de akár három liter folyadékra is szüksége van az emberi szervezetnek ahhoz, hogy megfelelően működjön.Ebből mintegy másfél litert kell meginni. A többit az élelmiszerek víztartalma adja – hívja fel a figyelmet Dr. Varga Zsuzsa élelmiszeripari mérnök. Például a friss kenyérben 30-40% közötti víz van, a tej 90 százaléka, a párizsi 70 százaléka víz…

A szakemberek szerint az ásványvizek címkéin azt kell figyelni, hogy milyen arányban tartalmazzák az egyes ásványi anyagokat. Érdemes megnézni, hogy mennyi a nátrium, kálium és magnézium tartalom. A kálium és a magnézium együttes tartalma lehetőleg legyen magasabb, mint a nátriumé, utóbbiból úgyis túl sokat fogyasztunk.

Nyáron a zöldségek és gyümölcsök közül a görögdinnye ideális választás lehet: 90 százaléka víz, ami fokozatosan, az emésztés során szabadul fel, tehát sem a keringést, sem a szívet, sem a vesét nem terheli meg úgy, mintha hirtelen enyhítenénk a szomjunkat. Gazdag ásványi anyagokban, vitaminban is – olvasható a Semmelweis Médiasarokban.

(forrás: Semmelweis Egyetem)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor